Konfirmanter på kreativt verksted i Brasøy

4_kreativt_maleverksted
Søndag skal 45 konfirmanter fra alle de fire HALD-kommunene delta på et såkalt kreativt verksted i Brasøy med maling og et rettferdighetsspill. Det hele avsluttes med utstilling under gudstjenesten i Brasøy bedehus på ettermiddag.
Fra klokken 11 søndag formiddag skal de 45 konfirmantene fra Herøy, Alstahaug, Leirfjord og Dønna jobbe med temaet ”Rettferdighet/urettferdighet” på en spennende måte.
 
To grupper
Den store gruppen skal deles i to, slik at halvparten skal holde til på ungdomshuset, mens den andre halvparten starter i BrasøyGalleriet.
 
- Vi må dele ungdommene opp, fordi de det ikke blir plass til alle i BrasøyGalleriet på en gang, forteller Tone Toft til Herøyfjerdingen.
 
Fattig og rik
Opplegget er at konfirmantene på ungdomshuset skal jobbe med temaet ved av en ”rettferdighetsspill” hvor de må  kjenne på kroppen forskjellene mellom fattig og rik.
 
Ungdommene blir delt inn i ulike land, noen rike land – andre fattige. Så skal elevene få oppleve urettferdighet på kroppen og lære hva dette egentlig vil si, forteller Tone Toft.
 
Gudstjeneste med utstilling
Mens den ene gruppen gjør dette, deltar den andre kroppen på kreativt maleverksted i BrasøyGalleriet under ledelse av Tone Toft.
 
Etter to timer bytter gruppene plass. Klokken 15 får konfirmantene suppe og klokken 16. 10 er det gudstjeneste hvor bildene fra maleverkstedet stilles ut.
 
Gudstjenesten har fått tittelen ”Kunstgudstjeneste”.
 

Konfirmantene som skal til Brasøy søndag har valgt "Kreativt verksted" denne helgen.
 
De resterende 70 konfirmantene i de fire kommunene har valgt "Friluft" som tema og gjennomførte sitt opplegg i Hagen på Dønna i september med bål og gudstjeneste.
4_kreativt_maleverksted
Konfirmantene skal male og drive med dramatisering i helgen.
4_kreativt_En_Jordmor_til_Betlehem
Dette er blant bildene som skal inspirere konfirmantene til å male om rettferdighet/Urettferdighet: En jordmor i Betlehem.

Annonser