- Kirkens Nødhjelp har for eksempel sørget for rent vann til over en million mennesker i Syria, som lever med borgerkrig på femte året. Vår støtte gir Kirkens Nødhjelp mulighet til å handle raskt og gjøre en best mulig jobb.  Derfor håper vi folk tar godt imot oss og har pengene klare når vi kommer med bøssene, sier lokal aksjonsleder menighetspedagog Trine Heggheim.

Mange store kriser
Det siste året har resultert i en dyster rekord. Aldri før har vi sett så mange store humanitære kriser på en gang. Kirkens Nødhjelps fasteaksjon samler inn penger slik at organisasjonen kan handle raskt og være til stede for dem som trenger det mest,

Men det finnes også lyspunkt å melde om fra fattige land:

- Vi ser at stadig flere mennesker i fattige land går fra elendighet til et verdig liv. Mange flere har fått seg en jobb, noe som gir mat på bordet og penger til å gi barna utdanning. Kirkens Nødhjelp jobber derfor tett sammen med lokalbefolkningen i slike land for å fjerne de grunnleggende årsakene til fattigdom. Pengene fra årets aksjon hjelper oss også å styrke våre partnere i disse landene som skaper endring for de fattigste, sier Heggheim.

Fakta
Kirkens Nødhjelps fasteaksjon 22.-24. mars

- Utfordrer oss til å gi penger til rent vann når katastrofen rammer. I kriser er vann kritisk.

- Det er menighetene landet rundt som står for gjennomføringen.

- Alle pengene som samles inn under fasteaksjonen går til Kirkens Nødhjelps arbeid, og gir nødvendige økonomiske muskler til å handle raskt når katastrofen rammer.

- Du kan støtte aksjonen direkte ved å:

  • Benytte kontonummer 1594 22 87493
  • Ringe givertelefon 820 44 088 (200 kroner)
  • Sende en sms <GAVE> til 2468 (200 kroner)