Tirsdag 19.mars var de kirkelige konfirmantene i Herøy og Dønna med på den årlige innsamlingsaksjonen for Kirkens Nødhjelp. Aksjonen var forberedt ved en samling et par dager før. Der vi fikk konfirmantene besøk av tre ungdommer – ei norsk jente og ei jente og en gutt fra Kenya - som reiste rundt og informerte konfirmanter og andre involverte om hva pengene som samles inn går til.

Sammen for å hjelpe andre
Temaet for årets aksjon var ”Sammen FORandre”, som henspiller på at vi skal være sammen for å hjelpe andre, og at vi sammen kan forandre verden. Mange mennesker er født inn i helt andre og vanskeligere forhold enn oss her i Norge, og omstendighetene hindrer dem i å få et verdig liv og å bidra til å forandre landet sitt. Men med litt hjelp kan mange av disse menneskene bli forbilder som igjen kan hjelpe andre og bidra til å forandre samfunnet og landet til det bedre.

Utviklingsprosjekter over hele verden
Kirkens Nødhjelp driver hjelpearbeid og utviklingsprosjekter over hele verden, og arbeidet bygger på lokale hverdagshelters kunnskap og engasjement. De sikrer bærekraftige løsninger som er forankret i lokalsamfunnet. Støtten fra norske menigheter gir disse forbildene mulighet til å skape virkelig og varig forandring. De 21 Herøy-konfirmantene samlet inn 15.800 kr til dette gode formålet, og de 18 Dønna-konfirmantene samlet inn 13.350. Veldig bra innsats! Takk til både konfirmanter og gode givere!

Tekst og bilde: Annette Stenseng og Trine B Heggheim