Tanken med ArtiRace var at det skulle fokusere på glede og opplevelser, latter og mestring der alle er vinnere. Ordførerne fra alle HALD-kommunene var representert. Riktignok var det bare Arnt Frode som deltok på sykkel og det gjorde han selvsagt et poeng av da den spesielle stafettpinnen ble overrakt under lunsjen utenfor ETCETERA hos Tommy.

Supert tiltak
Tidligere proffsyklist Dag Erik Pedersen var hentet inn for å kaste glans over arrangementet. I det siste er han nok mest kjent som programleder for det populære programmet «Mesternes Mester» på NRK. Han var full av lovord om arrangementet.

- I et kreftperspektiv er det viktig å få folk til å bevege seg. Dette er supert tiltak for å få folk til å komme i gang. I dag er det flere som sitter seg i hjel enn som røyker seg i hjel.. Mange hadde nok kunnet syklet mye fortere, men det er fint å ta en seg en kosedag sammen med familien og venner på sykkel for å få en liten treningstur. Samtidig kommer man seg også ut i noe av Europas flotteste natur, sa Pedersen under lunsjpausen.

Bare skryt
Elbjørg Larsen i arrangørstaben sier til Herøyfjerdingen at hun bare har hørt skryt etter gjennomføringen.

- Vi hadde et fantastisk vær og fikk vist fram ei flott sykkelrute i storslått natur. Mange sier at dette må vi gjøre flere ganger og det er jo hyggelig å få slike tilbakemeldinger. Selv om det er en god del jobb er det jo ikke utenkelig at dette sykkelløpet kan bli en årlig happening, sier Larsen.

Elbjørg forteller at hun synes det var ekstra stas at alle ordførerne var med og laget ei ekstra ramme rundt arrangementet. I Sandnessjøen overrakte Leirfjord-ordfører Ivan Haugland stafettpinnen til ordfører i Alstahaug Bård Anders Langøy før de tok turen over til Dønna. Her ventet Dønna-ordfører John Erik Johansen og overtok stafettpinnen før de forflyttet seg til Herøy.

- Mange møtte opp på Bjørn på Dønna og syklet ruta videre til Herøy. Utenfor blomsterbutikken til Tommy var det lunsj og her møttes de fleste som deltok på løpet til ei trivelig stund, sier Larsen.

Ordfører Arnt Frode Jensen overtok stafettpinnen fra Dønna-ordføreren og humøret var på topp under overrekkelsen. Jensen roste initiativtakerne for at de hadde klart å få i stand dette arrangementet. Han benyttet også anledningen til å få fram at det var kun han som deltok på sykkel selv om dette nok skyldtes en del tilfeldigheter.

Flott foredrag og god middag
Etter lunsjen var ferdig syklet deltakerne til Flostad der det ble tatt ferje til Søvik. De mest ivrige fortsatte deretter på sykkel til Sandnessjøen. Etter at selve sykkelløpet var over var det klart for foredrag i Kulturbadet med Dag Erik Pedersen.

- Selv om det bare deltok rundt 40-50 på foredraget var det veldig bra for de som fikk det med seg. Vi innser at det kom på et litt uheldig tidspunkt, men overskudd blir det uansett, sier Larsen

Larsen sier til Herøyfjerdingen at de også hadde en flott båttur utover til Seløy og Augustbryggo om kvelden, der de hadde en fortreffelig middag.

Overskudd til kreftsaken
Alt overskudd fra ArtiRace skal gå til Kreftsaken, men foreløpig har ikke arrangørene helt oversikt over hvor mye det blir.

- Vi vet at det blir overskudd, men foreløpig har vi ikke noe tall på hvor mye det blir, avslutter Elbjørg Larsen.

Trykk her for å lese mer om ArtiRace på Facebook.