FK Herøy/Dønna spilte sin første kamp i serien mot Nordstranda lørdag 27. april, da hjemmelaget bare etter 16 minutter tok ledelsen. Stillingen til pause var 1-0, men i andre omgang ble det flere mål til hjemmelaget og Nordstranda fikk sitt første og eneste mål etter 86 minutter. Hjemmelaget vant dermed første kamp med 3-1.

Målene til hjemmelaget ble skåret av Espen Lian, Jørgen Hågensen og Sindre Pedersen.

En lokal jury kåret juniorspilleren Jørgen Hågensen til den beste på hjemmelaget med Lars Vegard Berfjord og Sondre Hansen som nummer to og tre.

- FK Herøy/Dønna spilte en veldig god kamp, og vi er meget fornøyd med seier, sier leder i FK Herøy/Dønna, Ronny Jensen.

Godt spill
Søndagens kamp mot Meløy startet i et stort tempo med godt spill av hjemmelaget. Det var god kontroll i alle ledd og Herøy/Dønna dominerte kampen de første 20 minuttene. Laget spilte seg til flere halvsjanser, men presisjonen i angrepsspillet førte til at de store målsjansene uteble. Meløy kom mer inn i kampen i siste halvdel av første omgang uten at det førte til altfor store problemer for hjemmelaget.

Både midtbaneleddet og forsvarsrekken fungerte meget godt og lagene gikk til pause på stillingen 0-0.

Rødt kort
Andre omgang startet med press fra hjemmelaget og etter ni minutter ut i andre omgang blir Håvard Pettersen på hjemmelaget felt innenfor sekstenmeteren og vil ha straffe. I tumultene etterpå dytter Håvard ned en Meløy-spiller og får direkte rødt kort.

Avgjørelsen kan synes noe streng og ut fra bildene fra situasjonen kan det tyde på at hjemmelaget kanskje ble snytt for en straffe. Uansett bør slike hevnaksjoner unngås og spillere bør lære seg å kontrollere sinnet sitt. Før utvisningen spilte Håvard en meget god kamp og balanserte midtbanen på en meget god måte.

Kjørte kampen med ti mann
Etter utvisningen  viste Herøy/Dønna sterk moral og fortsatte å kjøre kampen selv med 10 spillere. Spillerne la ned en formidabel innsats og trykket på selv om målene uteble. De fleste regnet nok med at kampen ville ende 0-0, men i det 89. minutt fikk hjemmelaget tildelt frispark like utenfor sekstenmeteren. Frisparket ble tatt av Jørgen Hågensen og på retur fra Meløys keeper klarte innbytter Espen Antonsen å sette ballen i mål. Dermed endte kampen fullt fortjent med seier til hjemmelaget.

En jury kåret Lars Vegard Berfjord til den beste på hjemmelaget med Simen Abs og Eirik Alfheim som nummer to og tre.

Herøy/Dønna framstod som et lag med god bevegelse og fart og spesielt mange av juniorspillerne viste en imponerende ballbeherskelse og stort balltempo. Dette lover godt for den kommende sesongen. Laget har nå seks poeng etter to spilte kamper topper dermed 4. divisjon HeSa.