Med fire båter la vi ut fra Seløy Kystferie i nitiden, og etter en fin båttur var vi framme en times tid senere. Gjensynsgleden var stor blant elevene, og det var artig å se hvordan elevene fant seg til rette på Skibbåtsvær og på Fiskerhjemmet. Etter å ha spist en rask lunsj måtte vi ut for å utforske Skibbåtsvær, og å leke litt etter båtturen.

Skatter i fjæra
Det er mange skatter å finne i fjæra for den som har litt fantasi, og alt fra gamle tønnebånd til brukte patroner og ørnefjær ble brukt til å leke med. Den største skatten var likevel en ærfugl som lå på reir i et gammelt e- hus. Den lå stille på reiret mens elevene etter tur fikk lov til å liste seg forsiktig fram og hilse på. Vi fant også et e -reir som var ranet, og elevene i 3. kl. som har lært om edderdun tok vare på duna, og noen av elevene var veldig ivrig utover dagen på å rense duna.

Vi var ikke heldig med været, og vi tok en regnværspause etter å ha vært ute og lekt. På Fiskerhjemmet fant vi fram gode klær, og gjorde oss klar til søppelrydding på Høgøya.

Høgøya er en spennende øy å plukke søppel på. Der er ørnereir som det i år ikke bor ørn i, det ligger rester av et hvalskjelett der, og det finnes en kløft med en oppbygd steinvegg hvor fiskere bodde om vinteren i gamle dager med seil til tak. Øya er også brukt av mange slags fugler som reirplass. Vi ble gjennomvåte etter søppelplukkingen, og utforskingen av Høgøya, og bestemte oss for å dra på Fiskerhjemmet for å tørke og varme oss.

Vi hadde planlagt fisketur om kvelden, men disse planene satte vinden en stopper for. Det ble derfor hentet fram esker med tegneserieblader fra 70 og 80 tallet som lesestoff, og det ble sunget og danset, og skapt underholdning av elevene for oss voksne.

Laksepakker fra Marine Harvest
Middagen besto av kokt fisk og laksepakker laget av laks som vi hadde fått av Marine Harvest. Elevene var med på matlagingen, og spiste med god appetitt.

Trette og slitne etter en lang dag med mye uteaktivitet i regnværet sovnet eleven raskt etter middagen på loftet på Fiskerhjemmet.

Vi ryddet og ordnet Fiskerhjemmet tidligere enn vi hadde tenkt fredag morgen pga. været, og dro innover til Herøy i en konvoi med 5 båter. Nok en fantastisk tur til Skibbåtsvær med en flott gjeng elever var over, og neste år håper vi på bedre vær.

Tekst og bilder: Jon Ove Ottesen