Onsdag 5.juni dro 2.klasse ved Herøy skole på overnattingstur til Skibbåtsvær. For å få dette til økonomisk etablerte klassen på forhånd elevbedriftene «Bildeservice» og «Ryddemesterne».

Vi fikk midler fra ungt entreprenørskap, den kulturelle skolesekken og den naturlige skolesekken for å utføre noen jobber. Elevbedriften «Bildeservice» sørget for å ramme inn ca 40 bilder fra Skibbåtsvær som ble hengt opp på fiskerhjemmet.

Elevbedriften «Ryddemesterne» sørget for å rydde tre holmer fri for søppel. Vi var ni voksne ( lærere og foresatte) som dro sammen med 21 elever.

Drømmetur
Dette ble en drømmetur fra begynnelse til slutt. Jon Ove Ottesen guidet oss rundt på øya og fortalte fra gamle dager. Han sørget for at vi ble godt kjent både på Skibbåtsvær og på Gråøya.

Fikk nærkontakt med brugde
Etter å ha ryddet holmene dro vi ut på fisketur i fire forskjellige båter. Høydepunktet var da vi kom nært innpå ei brugde som var ca 10 meter. Fantastisk spennende opplevelse for både liten og stor. Været var strålende og derfor så vi en mulighet til å ta en tur til Sandsundvær.

Fisketur og tur til Sandsundvær
Elevene hadde lært om Sandsundværulykken på forhånd og derfor var det ekstra stort å få se hvordan det så ut der. Klokken ni på kvelden satte vi kursen tilbake til Skibbåtsvær. Der kokte vi selvfølgelig selvfisket sei til kvelds. Einar Roan hadde dessuten tatt med laks fra Marine Harvest som ble grillet på bål.

At fisken smaker ekstra godt når en har fanget den selv er det nok ingen tvil om. De aller fleste spiste med stor apetitt.

Klokken tolv var det stille på loftet på fiskerhjemmet. Da lå samtlige 21 elever og sov i sin dypeste søvn, sliten men du verden så fornøyd.

 

Tekst og bilder: Henny Marie Jørgensen