Klart nei til 17.mai-endring

foreldremoete_gruppe1
Foreldremøte for elevene fra 1. til 10. klasse ved Herøy sentralskole sa i ettermiddag et klart nei til å gjøre endringer i 17.mai-arrangementet i kommunen. Det var FAU ved skolen som hadde tatt opp saken.
Foreldrene til elever ved Herøy sentralskole var torsdag ettermiddag innkalt til møte for å si sin mening om blant annet et forslag fra skolens FAU.

Forslaget gikk ut på å la nasjonaldagsfeiringen starte med gudstjeneste klokken 11, før 17. mai-toget som skulle starte klokken 12.

FAU ønsket foreldrenes mening om den endringen, mot - som i dag - å la nasjonaldagen starte klokken 10 på torget med 17. mai-tog. Toget går deretter kirken, etter en kort musikalsk stans ved Herøy omsorgssenter.

Hvor skal toget starte? FAU hadde også laget ulike forslag til hvor 17.mai-toget skulle starter, ETTER gudstjenesten; Ved bygdesamlinga, ved kunstgressbanen eller på torget.

Etter en innledning ved FAU-leder Tom Wennemo, ble foreldrene delt i åtte ulike grupper for å diskutere forslaget.

Da det kom til oppsummering var gruppene delte, med ved håndsopprekning for eller imot å gjøre endringer på rekkefølgen i 17.mai-arrangementet ble det ganske klart hva foreldrene ønsket:

Overveldende flertall 35 av de frammøtte ville ha nasjonaldagsfeiringen slik den har vært, mens bare fem stykker stemte for FAU sitt endringsforslag.

Dermed er det klart at nasjonaldagsfeiringen blir som den var i fjor, med oppmøte på torget, tog som først går til Herøy omsorgssenter og som så ender opp ved kirken.

Deretter blir det tradisjonelt arrangement i Herøyhallen.
foreldremoete_gruppe1

Annonser