Klart for revyen «Herøy på kartet»

Herøy på kartet_alle

Avgangsklassen ved Herøy skole arrangerer torsdag 6. og fredag 7. mai skolerevy i Herøy skoles aula.

Herøy skole har en lang tradisjon med å avholde skolerevy, og har holdt på med dette i rundt 20 år. Revyen har også vært en viktig inntektskilde for skoletur i 10. klasse. Før pandemien rammet oss i 2020 har disse turene i hovedsak gått med «De hvite busser» til Polen og Tyskland. Her har de blant annet besøkt flere av konsentrasjonsleirene fra 2. verdenskrig for å lære om krigens grusomheter. Under pandemien har ikke dette vært mulig, men klassen hadde i fjor en flott tur i nærområdet og satser også i år å få seg en fin tur i Norge.

- Helt fra de begynner på ungdomsskolen er det mange av elevene som ser fram til og gleder deg til det skal bli deres tur til å arrangere revy. Derfor har det også vært viktig for ungdommenes del å ha denne revyen, for at de skal få en god opplevelse med å stå på scenen, sier lærer Erlend Sjåvik. 

Herøy på kartet
Revyen tar utgangspunkt i den sosiale meldingstjenesten Snapchat ved at to ungdommer trykker seg fram og ser på det som folk legger ut på det som omtales Snapkartet.

- Vi møter forskjellige folk og hendelser som har skjedd på Herøy. Noen vil kanskje kjenne seg igjen mens noe er mer løsrevet. Vi får møte kjente folk på ferga og vil blant annet ta opp plasseringen av statuen av «Petter på skjæret». Vi har også laget sang til Rana-miljøet.

- Vi håper at vi også i år klarer å få fram en variert og artig revy. Det er viktig å presisere at vi prøver å ha en snert, men det er ingen som trenger å være redd for å komme på revyen. Vi prøver å ha en snill revy som alltid. Det er også et mål at alle de 25 elevene i klassen skal ha en rolle på scenen eller bak, sier Erlend Sjåvik.

Sjåvik forteller at elevene begynte å øve på revyen denne uka og det er derfor imponerende at de allerede om ei knapp uke skal ha premiere. Han framhever også at de nå får meget god hjelp av teaterinstruktør Kari Renate Nilsen.

Opptatt av smittevern
Erlend forteller at dette er tredje gang de prøver å sette opp revy under pandemien og at de er opptatt av å følge smittevernreglene.

- Vi legger opp til fire forestillinger med to på torsdag og to på fredag med 70 billetter til hver forestilling. Første forestiling begynner kl. 17.30 og andre kl. 20.00, avslutter Sjåvik.

Forhåndsbestilling av billetter til de om er bosatt på Herøy
Billetter må forhåndsbestilles mellom kl. 08.00 og 20.00 på tlf. 971 88 063 og det er kun personer som er bosatt på Herøy som kan kjøpe billetter. Det er også meget viktig at de som er syke holder seg hjemme.

HERØY PÅ KARTET v1.jpg

 

 

 

Herøy på kartet_Emma
Emma er en av elevene som skal på scenen under revyen Herøy på kartet.
Herøy på kartet_alle
Her er klassen samlet på scenen under en av de første øvingene til revyen.
HERØY PÅ KARTET v1

Annonser