Klart for nytt rankingstevne i badminton

Badmintonspillere på stevne i november 2018

Lørdag 21. og søndag 22. september møtes mange av Norges beste badmintonspillerne i klasse U13 til stevne i Herøyhallen.

Badmintongruppa i Herøy har gjennom flere år drevet meget godt og har fått fram flere spillere som har hevdet seg helt i toppsjiktet i Norge. Dette har blitt lagt merke av forbundet og i 2018 ble det for første gang arrangert et rankingstevne (U15) i Herøy. Slike stevner henger veldig høyt og arrangeres nesten uten unntak i Sør-Norge. I 2018 imponerte også Elias Lenning fra Herøy med å gå helt til topps i den gjeveste klasses blant Norges 15-åringer. Siden den gang har Elias valgt å tone ned satsingen på badminton, men arrangørklubben får stadig opp nye talenter. I mars i år ble det på nytt arrangert rankingstevne i Herøy uten at noen av spillerne fra Herøy denne gangen klarte å nå helt til topps. Denne gangen er det de litt yngre spillerne som skal møtes til dyst i Herøyhallen.

- Arrangementet vil på mange måter være veldig likt som når vi har arrangert U15, men vi synes det er ekstra stas å arrangere U13. Dette fordi vi har veldig mange U13 spillere selv. Utenfra kommer det spillere fra Kristiansand i sør til Tromsø i nord, og i likhet med tidligere så er det norgestoppen som kommer.

- Vi har veldig mange dyktige U13-spillere, og det er ganske hard kamp internt i klubben for å bli valgt ut til å reise ut på U13 ranking, men når vi nå arrangerer selv så betyr det at vi kan stille med mange, også enkelte U11 spillere. Dette er bra for å skape enda mer konkurranse om plassene for de som reiser ut, men også fordi mange unge spillere her får muligheten til å teste nivået mot de beste i Norge. Vi håper at de ved å kjenne på nivået, og se hva slags trening som må til, kan bli motivert til å satse enda hardere og bidra til å få fram neste generasjon med toppspillere fra Herøy, sier leder i badmintongruppa, Ole Christoffer Olsen.

- Vi håper publikum vil komme innom å heie på ungdommen, og jeg kan love gode og intense kamper. Vi har flere spillere som ligger helt i Norges-toppen i denne klassen, så kom og hei på hjemmeseier, avslutter Olsen.

 

KM i Rørvik 2019_Ole og Elin
Ole Christoffer er leder i badmintongruppa i Herøy IL. Her spiller han sammen med Elin Karina Hanssen på KM i Rørvik. Hun er forøvrig også er med i styret.
Badmintonspillere på stevne i november 2018
Herøy har mange talenter i badminton. Her er noen av dem samlet sammen med sine trenere. Fra venstre: Signe Lenning, Elin Karina Hanssen, Børge Håland, Ole Christoffer Olsen, Filip Andre Brasøygård Johansen og Marius Sandvær.

Annonser