Klart for ny sjørøverfestival i Brasøy

Leiskjær og Dønning på tokt

Lørdag 5. august arrangerer UL Bølgen sjørøverfestival i Brasøy for tiende året på rad.

Tradisjonen tro arrangerer UL Bølgen førstkommende lørdag sjørøverfestival i Brasøy. I år er det tiende året sjørøverfestivalen går av stabelen. Her er alle velkommen, både store og små, og arrangementet er spesielt tilrettelagt for barnefamilier. 

- Alle kan delta på natursti hvor kunnskaper om blant annet fisk, fugl, blomster og geografi mens du får oppleve naturen på Brasøy underveis. Det blir selvsagt sjørøvertokt med de to stolte skutene MS Dønning med kaptein John Kåre Olsen og MS Leiskjær med kaptein Jarl Rølvaag. Etter planen vil Redningsselskapet også i år være tilstede med redningsskøyta MS Skuld, så fremt de ikke er på andre oppdrag. Komiteen oppfordrer alle til å kle seg ut, eller man kan få ansiktsmaling og låne utstyr på ungdomshuset hvor det også er åpen kafe med servering. 

- Om ettermiddagen håper vi riktig mange finner veien til ungdomshuset når forfatter og kulturpersonlighet Inga E Næss forteller om ulike kysttradisjoner i foredraget "Livet i øyan". Inga E. Næss har røtter på Vega, der hun bor deler av året. Næss har skrevet en rekke bøker. I boka "Øylandet" har hun skildret liv og virke på Helgelandskysten. I foredraget "Livet i øyan" deler hun fortellingene om hvordan mangesyslene i øyriket har satt sine spor på kulturlandskapet i øyriket. Næss fikk nylig tildelt Kystprisen fra Forbundet KYSTEN for sitt arbeid med å synliggjøre kvinners bidrag til kystkulturen noe som var sterkt medvirkende til at Vega fikk verdensarvstatus, skriver Margith Langseth i en pressemelding til Herøyfjerdingen.

- Om kvelden blir det i år åpen pub på Kaikanten Pub og ryktene forteller at det også kommer noen musikanter dit. Det pleier å være god stemning i teltet på Kaikanten Pub i Brasøy. 

- Sjørøverfestivalens trofaste komite stiller med godt humør og håper riktig mange finner veien til Brasøy denne lørdagen for å ha det litt moro, treffe folk og lære litt nytt.

- Arrangementet er støttet av Herøy kommune, Nordland fylkeskommune, Utenriksdepartementet og er i samarbeid med Alstahaug Kystlag og Brasøy Handelssamvirke. Arrangementet er sponset av Rema 1000 Lyngåsen, Sandnessjøen.

-Alle arrangementene er gratis, avslutter Langseth. 

Leiskjær og Dønning på tokt
MS Leirskjær og MS Dønning på tokt.
Ms Leirskjær
MS Leirskjær
MS Skuld og MS Leiskjær
Redningsskøyta MS Skuld og MS Leirskjær

Annonser