Dønnahorn fyller i år 60 år og i den forbindelse har det de siste ukene blitt øvet iherdig til en helt spesiell konsert i Dønnahallen. Denne gangen er det planeten og verdensrommet som er tema, med fokus på natur miljø. I tillegg til de faste musikerne fra Dønnahorn er det også med åtte musikanter fra Herøy musikkorps og forsterkninger fra Mosjøen og Gjøvik.

Musikk og film
Publikum vil få høre musikk av blant andre Gustav Holst og David Bowie i første del av konserten før det i andre del blir vist klipp fra BBC-dokumentarene Blue Planet, Planet Earth og Frozen Planet. Her vil Dønnahorn med sine musikkvenner sørge for musikken mens Tor Erik Wiig vil ikle seg rollen som David Attenborough. Dette er dermed et ambisiøst prosjekt som krever mye øving for at kommentarer og musikk skal komme på nøyaktig riktig tidspunkt i filmen.

Musikken til dokumentarene er skrevet av Georg Fenton, mens det er Dønnahorns egen dirigent Sabine Uytterhoeven som står for arrangementene. Det er også hun som har satt sammen filmscener som publikum får se under konserten.

Dønnhallen åpner kl. 15 med kafé og stands fra ulike aktører som får mulighet til å presentere sitt bidrag til bærekraftig miljø.

Sabine kommer fra Belgia og flyttet til Norge for rundt to år siden. Hun forteller at hun alltid har vært opptatt av naturen og at hun var fasinert av dokumentarene fra BBC med David Attenborough. Når hun nå er omgitt av flott natur følte hun at hun måtte gjøre noe sammen med Dønnahorn.

- Jeg fant musikken fra dokumentarene, arrangerte den for korps og satte sammen en film. Dette er den ene halvdelen av konserten, og jeg mener også at dette er et meget aktuelt tema med de klimaendringene vi opplever, sier Sabine.

Den første delen av konserten er basert på fantasi og musikk fra blant annet Starwars-filmene.

- I vår verden er vi også opptatt av fantasi rundt jorda, stjernene og planetene. Jeg fant derfor en del sanger der dette er tema. Vi har derfor fantasi som tema i første halvdel og realitet i andre del. Budskapet er at vi må ta vare på planeten vår. Filmen slutter med budskapet om at valget er vårt, og selv om filmen ble laget for 10 år siden så er dette fortsatt like aktuelt, sier Sabine.

Pandemien fikk henne til å flytte
Sabine er utdannet til profesjonell musiker og har vært klarinettist i mange år i orkester i Belgia. Den siste tiden sluttet jeg som musiker og var i administrasjonen bak scenen i orkesteret. Når jeg flyttet til Norge er jeg veldig glad for at jeg igjen har musikken tilbake i livet mitt.

- Det var pandemien som gjorde at jeg flyttet til Norge. Jeg jobbet så hardt før pandemien og plutselig stod verden stille, og jeg måtte begynne å tenke. Jeg var alene og satt inne i tre måneder, og da bestemte jeg meg til å flytte til et sted der natur er mest viktig. I Belgia er alltid mennesker mer viktig enn natur, men her er det motsatt. I Belgia tenker de at alt er mulig og at man skal utnytte alle dager og minutt av livet. Dette ble for mye for meg, og jeg trengte derfor et saktere tempo og mer kvalitet i livet, sier Sabine Uytterhoeven.

Arrangørene håper folk strømmer til Dønnahallen søndag 20. november 2022 kl. 16.00 og får med seg denne helt spesielle konserten. Det er forhåndssalg av nummererte billetter på eBillett, men det selges også billetter i døra. Trykk her for å kjøpe billett.

Dønnahorn fyller 60 år_ny.jpg