Klart for Herøydager

Omtale Herøydagan 2022[1]

Etter at Herøydagan har blitt avlyst to år på rad som følge av pandemien er det nå klart for Herøydager igjen. Hovedkomiteen har i år satt sammen et variert og godt program som bør passe for de aller fleste.

Herøydagan arrangeres i år fra torsdag 23. juni til søndag 26. juni. Hovedkomiteen har nå hovedprogrammet klart. I år er det 50 år siden den første Herøydagen ble arrangert i 1972, og dette vil markeres på ulike måter. Naturlig nok vil også Helgeland Museum sørge for at dette blir markert på Herøy bygdesamlingmed blant annet med å trekke fram Paul Solheim sitt lokalhistoriske arbeid.

Kulturkveld på sankthansaften
Herøydagan starter på selveste sankthansaften torsdag 23. juni med kulturkveld. Da vil mange av kommunens talenter stå på scenen. Det vil også som vanlig deles ut diverse priser fra Herøy kommune og Herøydagskunstner blir presentert. Denne gangen er det Johan Anton Sandnes som har fått dette oppdraget. Han er nok for de fleste lokale best kjent for sine fantastiske karikaturtegninger i Helgelands Blad. Kulturkvelden skal bindes fint sammen av Svein Ove Pettersen og hans dyktige band Hjertebank. 
Trykk her for å lese mer om årets Herøydagskunstner.

Operapub og Abba-show
Programmet fredag starter med Opera-pub i aulaen med Helgeland Operakompani, der dyktige sangere skal ta oss med inn i operaens verden. Senere på kvelden blir det Abba-show i Herøyhallen med bandet Absolute Abba som har base i Trondheim.  Bandet har turnert landet rundt siden 1999, og er av mange betraktet som det beste ABBA-tribute bandet i landet. Trykk her for å lese mer om Operapub og her for Absolute ABBA  på nettsiden til Herøydagan.

Gratis barneforestilling med «Barn ingen adgang!»
Herøydagan ønsker å gi noe ekstra til ungene etter flere år med pandemi. De har derfor invitert PK og Håvard fra TV-serien Barn ingen adgang på NRK til å holde et spektakulært barneshow lørdag formiddag. Her blir det eksperimenter og eksplosive overraskelser som nok garantert vil fenge et stort publikum. Trykk her for å lese mer om barneforestillingen.

Kirkespillkonsert og tribute to Dire Straits
Lørdag settes det opp to meget gode konserter. Allerede kl. 17 blir det en utvidet reprise av kirkespillkonserten med musikken fra kirkespillene «Vaart daglige brød» og «Livslenka», som ble gjennomført med stor suksess 11. november i fjor. Her vil et stjernelag av profesjonelle musikere sammen med et dyktig lokalt kor sørge for en fantastisk stund i Herøy kirke. Konserten blir også utvidet med flere sanger enn sist, og Eva Gullvåg Aasgaard Wermuth vil denne gangen komme «heim» til Herøy for å ta seg av solistrollen sammen med Øyvind Ottesen. Trykk her for å lese mer om kirkespillkonserten.

Etter flere forsøk står bandet Brothers In Arms - A Tribute To Dire Straits på scenen i Herøyhallen lørdag kveld. Bandet består syv meget rutinerte musikere med base i Ålesund. De har spilt konserter på en rekke kulturhus, scener og festivaler i Møre og Romsdal, og med i bandet er også gitarist Sten Even Holstad fra Seløy. Herøydagskomiteen føler seg sikre på at bandet vil få det til å svinge skikkelig på lørdagskvelden når gruppa skal framføre musikken til gruppa Dire Straits med den dyktige gitaristen Mark Knopler som frontfigur. Trykk her for å lese mer om konserten.

I forkant av konserten vil også gruppa "Det Runde Bord" sørge for god stemning aulaen. Gruppa som består denne ganegn av musikere fra Herøy, Dønna og Sandnessjøen har opptrådt ved flere anledninger med de dyktige vokalistene Kristin Markås Mellingen og Cecilie Skagen i spissen. Denne gangen vil de også invitere med seg noen unge sangtalenter på scenen.

Strikkekafé
Søndag blir det arrangert strikkekafé med strikkeprofilen "Hardbarka" i aulaen. «Hardbarka», eller Robert Torrissen som han egentlig heter, er en mann på snart 35 år som kommer fra Leirfjord. Til vanlig jobber han som overstyrmann på supplybåt i Nordsjøen, men har de siste årene blitt godt kjent på sosiale medier blant strikkeinteresserte for sine egenutviklede strikkedesign med maritimt preg. Les mer om Hardbarka finner dere på Instagram og Facebook.

Under strikkekaféen vil også Viggo Eriksen dukke opp med karakteren «Olga K. Innerhåjen» og sørge for å få fram latteren. Hun har rundt 20000 følgere på Facebook der dere kan se mer av "hennes" humoristiske påfunn. Trykk her for å lese mer på nettsiden til Herøydagan.

Herøydagskafé med utstillere og aktiviteter på bygdesamlinga og i båthavna
Som vanlig blir det også i år åpen kafé i Herøyhallen både lørdag og søndag der folk kan møtes og kjøpe seg kaffe og kaker fra den store kakedisken. Det blir også salgsutstillinger og salg av diverse varer både inne og utenfor Herøyhallen, og på bygdesamlinga blir det nok også et yrende fokeliv med ulike aktiviteter. På kunstgressbanen blir det satt opp lekeapparater til ungene som kan disponeres gratis, og forhåpentligvis blir det også aktiviteter i båthavna.

Trykk her for å lese programheftet.

 

 

På videoen nedenfor ser dere Øyvind Ottesen synge "Hjelpen" fra kirkespillet "Vaart daglige brød" under konserten 11. november 2021. Under Herøydagan 25. juni kan dere oppleve en utvidet konsert i Herøy i kirke med denne og mange andre sanger fra kirkespillene "Vaart daglige brød" og "Livslenka".

Her ser dere en flmsnutt med "Brothers In Arms - A Tribute To Dire Straits". Lørdag 25. juni står de på scenen i Herøyhallen.

Kulturkveld barnekor
Kulturkvelden arrangeres i år på sankthansaften 23. juni. (Foto fra 2019)
ABBA
Fredag 24. juni blir det Abba-show i Herøyhallen.
Paal-Andre Maaseidvaag
Lørdag kveld vil bandet Brothers In Arms - A Tribute To Dire Straits spille opp i Herøyhallen.
Hjelpen fra VDB 11
Lørdag blir det konsert i Herøy kirke med et stjernelag av musikere og sangere.
Operapub
For første gang blir det arrangert operapub under Herøydagan.
Barningenadgang
PK og Håvard, kjent fra TV-serien Barn ingen adgang på NRK vil sørge for en spennende og helproff barneforestilling, som også blir gratis.
Gamle båtmotorer
Gamle båtmotorer vil nok også i år tiltrekke seg mange mannfolk og kanskje noen damer på bygdesamlinga.
Folk i hallen
Det vil nok også denne gangen bli et yrende folkeliv i Herøyhallen.

Annonser