Klart for årets Herøydager

Herøydagan_promotering

Torsdag 27. juni braker det løs med årets Herøydager. Første programpost er den kritikerroste teaterforestillingen Rotsekk med den utflyttede herøyfjerdingen Ole Christian Gullvåg.

Herøydagan arrangeres i år fra torsdag 27. juni til søndag 30. juni 2019. Hovedkomiteen har også i år klart å snekre sammen et allsidig og spennende program. I tillegg inviterer Helgeland Museum som vanlig til et godt og allsidig program på Herøy bygdesamling. I båthavna fyrer medlemmene i båtforeninga som vanlig opp grillene og serverer skjærgårdspakker, bacalao og andre godsaker. 

Skumparty i båthavna
Hvis været tillatter det skal det arrangeres skumparty på den utvide plassen på veien mot båthavna. Planen er at dette skal foregå i to puljer mellom klokka 18 og 20 torsdag. Det er Herøy kommune som står som arrangør av dette arrangementet.

«Rotsekk» 
Torsdag 27. juni kl. 19.00 kommer Ole Christian Gullvåg «heim» til Herøy med en selvironisk, humoristisk og nådeløst ærlig monolog. Den kritikerroste forestillingen «Rotsekk» handler om å gråte hver gang fotballaget du er supporter for spiller kamp, bli opplært i politikk og verdier av en fotballtrener på TV. Den handler også om å savne sin far, ikke for ferieturer eller koselige middager, men for samtalene om fotball. Forestillingen skal foregå i Herøy skoles aula.

Mange i Herøy kjenner godt til familien Gullvåg/Aasgaard og hans far Ole som var mangeårig lærer i kommunen. Hans mor Toril var også lærer, skoleleder og skolesjef i en lang periode.

Rotsekk er laget av av Ole Christian Gullvåg og Aslak Moe og produsert av Turnéteatret i Trøndelag. I vår skal det spilles både på Rikstratret og Trøndelag Teater.
Trykk her for komme inn på Facebook-sida til Rotsekk.

Svein Ove er årets Herøydagskunstner
Tradisjonen tro blir det arrangert kulturkveld i Herøyhallen fredag kveld kl. 19.00. Da vil mange av kommunens talenter stå på scenen. Det vil også som vanlig deles ut diverse priser fra Herøy kommune og årets Herøydagskunstner blir presentert. Denne gangen er det Svein Ove Pettersen som har fått æren for dette oppdraget. De fleste kjenner nok Svein Ove best som en dyktig musiker, trubadur og sanger. Det mange ikke vet er at han også er flink til å tegne og male og under årets Herøydager vil han ha stand i Herøyhallen og vise fram sine verker.

Solheim rundt og barneforestilling med Dori Famous
Lørdagen startet med det tradisjonsrike landeveisløpet Solheim rundt kl. 10.30. I tillegg arrangeres det også Flostad rundt for de som synes det blir for langt å løpe 6,1 km rundt Solheim.

Også i år blir det egen barneforestilling på egen utescene ved barnetrinnet til Herøy skole. Da er det gruppa Dori Famous som skal aktivere ungene med ei egen forestilling. Denne gjengen har også tidligere stått for dette med stor suksess. Sangene deres finnes også på Spotify. Ved dårlig vær flyttes forestillingen til Herøy skoles aula.

Hovedforestilling med Bautastein, Hjertebank og «Det runde bord»
Etter at herøydagskomiteen i mange år har hentet inn nasjonale og internasjonale artister har de denne gangen valgt å se litt mer i nærområdet og har satt sammen ei forestilling med tre ulike grupper med tilhørighet lokalt og på Helgeland.

Første band på scenen under lørdagens forestilling blir gruppa «Det runde bord». Denne gjengen fungerte som oppvarmingsband til «Johnny Cash Roadshow» under siste Herøydager. Dette ble en suksess og nå vil de sammen med Bautastein og Hjertebank stå på scenen i Herøyhallen lørdag 29. juni. Gruppa består av Kristin Markås Mellingen (vokal), Cecilie Skagen (vokal), Johnny Birger Hanssen (gitar), Bjørn Pedersen  (gitar/mandolin), Roger Nyland (gitar), Harald Storholm (trommer) og Svein Lundestad (bass). Med hele tre band i sving på lørdagskvelden satses det på variert musikk og at det skal svinge godt i Herøyhallen.

Hjertebank består av Svein Ove Pettersen, Jarl Åge Aaker, Hans Jakob Øksne, Andreas Vang Olsen og Vidar Mehus. Dette er drevne musikere som spiller coverlåter, kjører potpurri og skriver egne låter. De har også høstet utallige komplementer for sine varme tolkninger av den svenske folkekjære trubaduren Cornelis Vreeswijk. Med konserten «Polaren Cornelis» har de reist rundt over hele landet og høstet stor applaus. Liker du Vreeswijk, eller liker du god musikk er dette noe for deg! På Spotify finner dere en imponerende liveinnspilling med Polaren Cornelis fra Prelaten i Tromsø. Denne uka kommer de ut med to nye låter på Spotify og iTunes. Den ene heter Hjertebank og den andre Pappas sang som du kan høre på Youtube.

Gruppa Bautastein har tilhold i Brønnøysund-området og består av dyktige musikere som framføre sanger som er skrevet av gitarist Rune Brennvik, der de hyller hverdagslivet med alvor og fest. Med nordnorske tekster tar vokalist Lin-Sofie Andersen med sin særegne stemme og fiolinist Vidar Tilrem og pakker det inn i en kraftpakke som etter sigende skal ta publikum gjennom hele følelsesspekteret.

Bautastein har en rekke singler ute, deriblant «Pust inn pust ut» som var A-listet i lengre tid i NrkP1 og som stadig høres på radio. Siste singel ute «Mor og far» ble valgt ut av Nordnorsk Opera og symfoniorkester og fikk 20 elementer strykere på låta. Bautastein er plateklare nå på nyåret 2019 og de gleder seg til å endelig ta landeveien fatt. Bandet består av: brødrene Rune Brennvik (gitar), Tommy Brennvik (gitar) og Tor-Even Brennvik (bass), Lin- Sofie Andersen (vokal), Vidar Tilrem (fiolin) og Harald Ferguson Rossetnes (trommer). Hør Bautastein på Spotify.

Bilparade, foredrag og kirkekonsert
Søndag 30. juni starter dagen med bilparade der veteranbiler og andre flotte bilde tar oppstilling rundt kunstgressbanen ved Herøyhallen. Dette ble arrangert første gang i 2018 og var en ubetinget suksess. 

Klokka 13.00 blir det foredrag med gründerne Ingrid og Remi Fagervik i Herøy skoles aula. I 2018 fikk den nedlagte skolen på Seløy nye eiere. De er nå i full gang med å utvikle bygget og konseptet sammen med blant annet anerkjente Tying tegnestue arkitekter. Ingrid Erøy og Remi Fagervik har lang erfaring som gründere og har flyttet fra Oslo til Seløy med døtrene. I 2005 startet de BLAFRE fra kjøkkenbenken og nå selges de fargeglade produktene i hele Norge og i flere land. Ingrid ble i 2011 tildelt Startknappen som årets kvinnelige gründer og er også kåret til Årets nyskaper, hun har erfaring som innovasjonsredaktør og kommersiell direktør. Remi er inspirator på sin hals og en handlekraftig produktutvikler og selger. Sammen har de også etablert gründerskolen og er nå på nye eventyr på Helgelandskysten.

Søndag kl. 12.00 blir det tradisjonen tro gudstjeneste i Herøy kirke der årets 50-års konfirmanter er spesielt invitert. Herøy jeger og fiskerforening arrangerer rokonkurranse på Prestegårdskaia kl. 13.00 og i kirka inviteres det til konsert med Capella Petri kl. 14.30.

Trykk på bildet nedenfor for å lese programheftet for årets Herøydager!

Programhefte.jpg

 

 

Rotsekk
Herøydagan åpner torsdag 27. juni med forestillingen Rotsekk i Herøy skoles aula.
Dori Famous barneshow
Dori Famous skal lage show for ungene på egen utescene ved Herøy skoles barnetrinn.
Bautastein_siste
Gruppa Bautastein skal stå på scenen i Herøyhallen lørdag 29. juni.
Hjertebank
Hjertebank skal spille i Herøyhallen lørdag.
Det runde bord
Det blir også gjenhør med gruppa Det runde bord under forestillingen lørdag kveld.
Ingrid og Remi Fagervik
Gründerne Ingrid og Remi Fagervik skal holde foredrag søndag.
Skumparty
Hvis været tillater det blir det skumparty ved båthavna torsdag.
Solheim rundt 2019
Arrangørene i friidrettsgruppa i Herøy idrettslag håper på stor deltakelse under årets Solheim rundt og Flostad rundt.
Herøydagskunstner Svein Ove Pettersen
Svein Ove Pettersen er årets Herøydagskunstner.
Båtmotorer
Gamle båtmotorer er alltid populært, spesielt blant mannfolk som har levd en stund.

Annonser