Alt er nå klappet og klart til åpning av det nye minipolet i Herøysenteret og fra kl. 12.00 onsdag 9. april kan herøyfjerdinger og andre handle sine polvarer i Herøysentret.

Først ut
Lyngen og Herøy er de to første kommunene som Vinmonopolet skal prøve ut en ny ordning med minipol på. Både Lyngen og Herøy vil være såkalte kategori 1-butikker, butikker på ca. 50 kvadratmeter, med snaut 200 varer i hyllene og åpent torsdag, fredag og lørdag.

- Minipolet på Herøy vil bli den første av disse butikkene som kommer i drift, sier Johnsen.

Åpningstider
Minipolet skal til vanlig holde åpent tre dager i uken fra torsdag til lørdag, men i anledning påsken blir åpningstidene endret i neste uke. Da holder polet oppe mandag og tirsdag fra kl. 12 - 16 og onsdag 16. april fra kl. 12 -15.

Ordinære åpningstider er:

Torsdag 12.00 - 16.00
Fredag 13.00 - 18.00
Lørdag 12.00 - 15.00


Bakgrunn
- Med dette grepet ønsker vi å komme distrikts-Norge i møte. Mange kommuner som inntil i dag har vært for små for pol, kan – om prøvedriften blir vellykket – få pol i årene som kommer, sier adm. dir. Kai G. Henriksen.

Etablering av butikker i nye kommuner er basert på en samlet vurdering av geografisk dekning på landsbasis, og kravet til lønnsom drift av våre butikker.

Lyngen og Herøy er valgt ut fordi innbyggerne i begge disse kommunene har relativt lang reisevei til nærmeste pol. Begge har et befolkningsgrunnlag på drøyt 3.000 personer, turisme og et godt handelstilbud med 7-8 butikker i sentrum. – Dette er to flotte distriktskommuner som står på flere ben, sier Henriksen.

– Vårt håp er å åpne flere slike butikker i fremtiden. Men før vi kan fatte endelig vedtak om å gjøre kategori 1-butikken til et permanent tilbud for distrikts-Norge må drift og etablering evalueres. Jo raskere vi får etablert butikkene på nyåret, jo raskere får vi evaluert dem, sier Henriksen.

Ved utgangen av 2014 vil Vinmonopolet ha 304 butikker. Med dette vil 90 prosent av befolkningen bo i kommuner med eget Vinmonopol, mens 96 prosent av befolkningen vil bo nærmere enn 30 kilometer fra nærmeste Vinmonopol.