Klar med spørsmål til biskopen

5
5. klassingene ved Herøy sentralskole har laget rundt 20 spørsmål de vil stille til biskop Tor B. Jørgensen når han under sin bispevisitas besøker klassen torsdag.
Torsdag innleder biskop Tor B. Jørgensen sin visitas i Herøy. Noe av de første han gjør er å besøke Silvalen barnehage.

Her skal han spise sammen med ungene rundt leirbålet og ungene skal vise biskopen rundt i barnehagen.

- Dessuten gleder ungene seg veldig til å vise biskopen sitt store snekringsprosjekt og til å synge for ham, forteller sogneprest Annette Stenseng til Herøyfjerdingen.

Deretter går turen til 5. klasse ved Herøy sentralskole. Her skal biskopen samtale med elevene, som på sin side får tid til et lite revolverintervju.

Mange spørsmål til biskopen Kontaktlærer Bjørn Are Hansen forteller:

- Sammen har vi forberedt rundt 20 spørsmål, eller et spørsmål per elev. Og blant de tingene elevene lurer på er hvilke oppgaver biskopen har, hvilke kirker han har ansvaret for og hvordan man blir biskop.

- Dessuten har ikke ungene unnlatt å legge merke til en biskop på Østlandet som skylder mye penger.

Derfor kommer også spørsmålet til Tor B. Jørgensen: Skylder DU 60 millioner kroner, ler kontaktlærer Hansen.

Til Husvær Torsdagen avsluttes i Husvær med kulturkveld. - Der skal musikkskoleelever fra Husvær og Brasøy stå for det meste av programmet; med sang, band, egenkomponert musikk og fortelle biskopen om hvordan det er å vokse opp og bo i det spennende øysamfunnet vårt, forteller sogneprest Stenseng videre.

Fredag fortsetter bispevisitasen med at nesten alle ansatte på Herøy ASVO blir med på festmiddag sammen med biskopen.

-Biskopen avslutter kvelden på ungdomsklubben, der både dønnaungdommer og Herøy sine ungdommer er med til uhøytidelig prat og kan dermed få bedre kjennskap med biskopen, sier sogneprest Stenseng.

Lørdagen vier biskopen hele dagen til å være sammen med speidere fra Herøy og Dønna. De skal ha en artig utedag på Bjørn på Dønna.

Kirkesøndag Søndag er det klart for stor visitasgudstjeneste med presentasjon av alle de kommende konfirmantene i Herøy kirke.

Gruppa "Rabalder" har dansen sin nå klar og er veldig spente ettersom de er de første som noen gang har dansa i kirka her.

Organist Nikolai Sudenko skal spille et nydelig stykke av Benny Andersson (ABBA) og rundt alteret og nedover midtgangen vil det myldre med dansende jenter. Det blir spennende.

Men bispevisitasen setter også igang aktivitet rundt om i heimene til konfirmantene.

- Mange damer vil være i sving med kakebaking og grønnsakssuppelaging til kirkekaffen etter gudstjenesten.

Tre konfirmanter, to jenter og en gutt, vil synge her. Det blir allsang og foredrag fra biskopen og offisiell avslutning av bispevisitaset for denne gangen, avslutter sogneprest Annette Stenseng som altså går en spennende og travel helg i møte.
5
Tom Eirik Nilsen (fra venstre), Camilla Nilsen, Charlotte B. Aakerhus, Torkil Larsen og resten av 5. klasse ved sentralskolen har forberedt mange spørsmål til biskopen når de får besøk torsdag.
biskop3
Biskop Tor B. Jørgensen innleder sin bispevisitas i Herøy torsdag.
annette_stenseng
Sogneprest Annette Stenseng går en spennende og travel helg i møte.

Annonser