Dermed kan det ta lenger tid for Arne Thoresen med å komme igang med campingplassen enn han hadde tenkt.

Planen var å komme igang med helårs campingplass for campingvogner, bobiler og telt allerede til sommeren.

Til formannskapets møte 6. mars anbefaler rådmann Roy Skogsholm formannskapet å gå veien om reguleringsplansak for å få etablert campingplass og andre tiltak i området på Tenna.

Flere behandlinger Området som Arne Thoresen planlegger å starte kommunens første campingplass på er nemlig såkalt dyrka mark. Saka har allerede vært oppe til behandling i formannskapet flere ganger tidligere.

Sist høst ville ikke flertallet gi klarsignal for en slik omdisponering. Årsaken var at det var kommet inn klager fra beboere på Tenna som ikke ønsket campingplassen.

Men Arne Thoresen klaget på vedtaket, og i desembermøtet gikk et enstemmig formannskap inn for å gi Thoresen midlertidig omdisponering av området til bruk som campingplass.

Men da kom det nye klager.

Til formannskapets møte 6. mars innstiller rådmann Roy Skogsholm slik:

1. Klage fra Guri Hoff Hansen med flere representert ved advokat Knut Jullumstrø er begrunnet på en slik måte at klagen må tas til følge, jamfør forvaltningsloven paragraf 33.

2. Klage fra Gerd og Ragnar Sjåvik, datert 10.01 07 og klage fra Dagrunn Grønbech og Einar Ellingsen, datert 08.01.07, avvises med bakgrunn i at klager ikke har rettslig klageinteresse, jamfør forvaltningsloven paragraf 33.

Avvisning begrunnes med at klager ikke blir vesentlig berørt av tiltaket ettersom klager benytter eiendommen til fritidsbruk.

Med bakgrunn i at klage fra Guri Hoff Hansen med flere tas til følge, oversendes saken klageinstansen ved Fylkesmannen i Nordland for endelig avgjørelse.

3. Behandlingen etter plan- og bygningsloven er stilt i bero og vil ikke bli realitetsbehandlet for jordlovsaken er avgjort.

Med henvisning til vedtak i sak 150/06 - 17.10.2006 anbefaler formannskapet at en etablering av campingplass og andre tiltak i området fremmes som en reguleringsplansak.

Herøyfjerdingen har tidligere omtalt saken flere ganger, senest 28. desember 2006 (se arkiv).