Sigrid Haarberg var torsdag invitert av Herøy næringsforening for å snakke om det nye destinasjonsselskapet Helgeland Reiseliv AS. Hilses velkommen av alle Hun kunne blant annet fortelle at dette er et sammenslutning som hilses velkommen at alle. Tidligere har man hatt tre reiselivsselskaper på Helgeland. Nettsiden Torsdag uttalte Haarberg blant annet at det jobbes godt med det nye selskapets hjemmeside, som du finner ved å trykke HER. Alle 18 kommuner på Helgeland har vedtatt at de vil være med å etablere et destinasjonsselskap på Helgeland, framfor å fortsette med tre som i dag. Stiftes 1. desember Stiftelsesmøte for det nye selskapet er 1. desember i år. Kommunene mottok 17. oktober invitasjon til stiftelsesmøte hvor stiftelsesdokuemntet er lagt ved. 250 aksjer Til morgens møte i formannskapet skriver rådmann Roy Skogsholm:

"Av stiftelsesdokumentet framgår det at Herøy kommune tildeles 250 aksjer a. kr. 100. Kursen settes til NOK 200 (overkurs kr. 100 pr. aksje).

Overkurs utover omkostninger ved stiftelsen avsettes som overkursfond i selskapets balanse.

50.000 kroner

Vi hadde ved saksframlegget i sak 15/11 forutsatt kjøp av aksjer innenfor en kostnadsramme på kr. 30.000.

Når det er lagt en overkurs på kr. 100 pr. aksje må kostnadsrammen økes til kr. 50.000 hvis Herøy skal kjøpe foreslått andel", skriver Skogsholm.