Kjærlighet på pinne

film1
"Kjærlighet på pinne" er det spenstige navnet på filmen Herøy Ungdomsklubb spiller inn for tiden. Miljøarbeider Kristine Kleven roser de rundt 30 skuespillerne opp i skyene for sine prestasjoner foran kamera.
På "verdensdagen for psykisk helse" 10. oktober skal de første scenene fra ungdomsklubbens film "Kjærlighet på pinne" vises fram for første gang.

TIl UKM i januar skal redigeringen av kortversjonen være klar, og til "Skjeve dager" i juni (i Oslo) skal langversjonen være ferdig redigert.

Spente ungdommer Når all filming er ferdig utpå høsten vil det foreligge rundt fem timer med råklipp, som skal redigeres ned til en kortversjon på 10 minutter og en langfilm på halvannen time.

Miljøarbeider Kristine Kleven forteller om svært spente ungdommer.

Handlingen til filmen er hentet fra boka "Karneval" av Anne Juvan Vinje, en ungdomsnovelle fra 1995 som handler om to bestekamerater i Oslo.

- Vel 30 ungdommer ville delta i filmen og det er flere enn vi hadde roller til. Men vi har tilpasset både handlingen og antallet roller til vårt miljø, forteller Kleven.

De to kameratene utvikler etter hvert et kjæresteforhold, men de blir likevel ikke mobbet. Guttene klarer å holde forholdet hemmelig, inntil en lillebror av den ene tar dem på "fersk gjerning".

Spiller med troverdighet I filmen spiller Leif Lundestad og Ole Christoffer Olsen de to hovedrollene, og det gjør de med stor troverdighet.

- En samtale mellom den ene av de to guttene og en kamerat er en spesiell scene hvor guttene virkelig spiller godt. Akkurat denne scenen blir nok med i kortversjonen vi vil vise 10. oktober, forteller Kristine Kleven videre.

Herøyfjerdingen fikk være med på innspillingen ved ungdomshuset på Sør-Herøy, hvor de to guttene for første gang står fram med sitt forhold.

Her møter de gjengen sin på fest og alt dette fører med seg.

Bare positive tilbakemeldinger  - Vi måtte forestille oss hvordan folk ville reagere på ordentlig. Jeg ville gjerne vise at ingen i Herøy har kommet med negative kommentarer på filmen til nå.

Selv om Herøy er et lite sted, er nok ikke Herøy det verste stedet å være homofil på. Vi har bare fått positive tilbakemeldinger fra lokalmiljøet på temavalget for filmen, sier Kleven.

At det skulle spilles inn film i regi av ungdomsklubben var klart for lenge siden. Ungdommene har ønsket dette lenge.

Kristine Kleven har vært med på filminnspilling i regi av en annen ungdomsklubb tidligere og hadde erfaring med det.

Tilfeldig tema-valg Men valg av tema - homofili - var tilfeldig. - Jeg kom over denne novellen og ungdommene syntes det var spennende. Og jeg er positivt overrasket over hvor troverdig ungdommene spiller sine roller i filmen.

Det gjør at det er lett å leve seg inn i filmen, avslutter Kristine Kleven.
film1
Hovedrollene spilles av Ole Christoffer Olsen (t.v.) og Leif Lundestad.
film_kristine_filmer
Miløarbeider Kristine Kleven bak kamera med engasjerte ungdommer som skuespillere og tilskuere.
film_gutter_gaar_mot_gjengen
De to forelskede guttene står fram med forholdet sitt når de går på fest sammen.
film_moeter_gjengen
Og de slipper å bli mobbet av sine kamerater...
film_moeter_gjengen2
...selv om overraskelsen er stor hos noen.

Annonser