Kirkeforeningen inviterer til lokalhistorisk møte

Picasa

Torsdag 6. februar er det Helgeland museum ved avdelingsleder Rajko Savic som stiller opp på kirkeforeningens møte i Storstua på Herøy omsorgssenter fra kl. 17-19.

Helgeland Museum, avdeling Herøy er kanskje kjent av flere som Herøy Bygdesamling, som ble startet av den legendariske lokalhistorikeren Paul Solheim og Herøy historielag på 1970-tallet.

Rajko Savic tar med seg et utvalg av fotografier fra museumssamlingen og alle som kommer på kirkeforeningen sitt møte vil på storskjerm få et gjensyn med kjente steder og personer fra Herøy.

- Det er en fin anledning for oss å presentere en del av samlingen til publikum som vi ellers ikke når. 

- For å si det slik: Hvis publikum ikke kan komme til museet – kan museet komme til publikum, sier Savic, som ser frem til også å høre nye og ukjente lokale historier og fortellinger fra de frammøte om livet som var i øyriket rundt Herøy.

Kirkeforeningens leder Ellinor Olsen håper at alle med interesse for lokalhistorie, unge som gamle, finner tid til å komme til Storstua på HOS torsdag 6. februar fra kl. 17-19, der man som vanlig vil ha fellessang, kaffe og salg av lodd til inntekt for nye puter i kirken og presten vil fortelle nytt fra soknet.

Annonser