Marie Mørk og Jonas Østhassel fra Kristiansand badmintonklubb kom oppover for å være instruktører på samlinga. De er begge spillere på det norske seniorlandslaget, og det var 27 deltakere til sammen fra Herøy, Nesna og Gullvikmoen (Namsos) som deltok på samlinga, som var delt inn i dem økter fordelt på fredag, lørdag og søndag.

- Denne samlinga fikk vi tildelt kostnadsfritt fra Norges badmintonforbund for å øke kompetansen hos barne- og ungdomsspillere. K–Man Consulting sponset maten slik at egenandelen for deltakerne ble veldig lav, forteller trener, spiller og styremedlem Barbro Johnsen til Herøyfjerdingen.

- Det er veldig moro å få besøk av så gode spillere som Marie og Jonas. De har begge lang erfaring med badminton og har mange gode øvelser som man kan bruke for å bli bedre i sporten. De har på en svært god måte klart å legge opp en samling som passer like godt for yngste deltaker på 9 år som eldste deltaker på 17 år, forteller Barbro.

Badmintongruppa i Herøy idrettslag har med dette kickstartet sesongen og er klar for å sende spillere til Kristiansand på ranking allerede om 14 dager. Da er det ranking U19, og fra Herøy deltar Nila Lorvik og Signe Lenning.

- I oktober blir det turnering på hjemmebane da vi arrangerer Havbrukscupen og håper på god deltakelse både fra egen klubb og øvrige klubber i kretsen, avslutter Johnsen.

Foto: Elin Karina Hanssen