Kenneth fra Herøy spiller på låten til Erlend Bratland i årets MGP-finale

Erlend Brattland og Kenneth Tindslett_beskjært

Kenneth Tindslett Hansen (23) fra Herøy spiller på låten «Sing For You» med Erlend Bratland i årets MGP-finale i Oslo Spektrum på NRK 2. mars.

Kenneth Tindslett Hansen (23) fra Herøy spiller sammen med Erlend Bratland i bandet under turneen «10 År Med Erlend», men nå bidrar han altså i MGP-finalen i Oslo Spektrum på NRK 2. mars med at han spiller både gitarer og bass på innspillingen av låten som Bratland skal framføre.

Kenneth ble i 2017 tildelt Unge Kunstneres Pris fra Herøy kommune. Han bor nå i Fredrikstad med samboer og jobber som rørlegger.

- Jeg har vært med og spilt inn gitar og bass på innspillingen til låten «Sing For You» sammen med produsent og trommeslager Nils Egil Brandsæter og pianist Haavard Flaaten. Jeg har hatt et samarbeid med Erlend Bratland siden september i fjor i forbindelse med en pågående turne med et konsertshow som heter «10 år med Erlend». Tidslinjen til Erlend presenteres under showet, fra Bratland vant Norske Talenter og fram til i dag. 

På turneen er jeg gitarist og gjesteartist når det trengs. Premieren i Tønsberg tok helt av for et stappfullt lokale. Vi skulle egentlig fortsatt turneen nå, men den ble utsatt på grunn av Melodi Grand Prix. Turneen fortsetter 15. mars i Fredrikstad og vi skal blant annet spille i Mo i Rana.

- Jeg holder også på med egen musikk og skal slippe en egen singel rundt 15. februar. Dette blir den første av seks sanger. Tidligere har jeg gitt ut fire sanger, men nå satser jeg på en ny sjanger, så da kommer det et nytt album, eller en EP som vi kaller det. Min søster Monica Tindslett er min manager og medskaper av «10 år med Erlend». Hun har også har vært en stor brikke i hele opplegget rundt MGP og plateutgivelsen min, sier Tindslett Hansen.
Trykk her for å høre sangene til Kenneth på Spotify.

Erlend Bratland (27) fra Kvinneherad tok Norge med storm i 2008 da han vant «Norske Talenter». Hans versjon av «Lost» gikk rett til topps på VG-lista etter finalen på TV. Hans album «True Colors» fikk stor oppmerksomhet og solgte til gull på rekordtid. Erlend gjennomførte i 2008 og 2009 flere hundre opptredener landet rundt og fikk mye medieinteresse.

Året etter gjennombruddet ble han nominert til to Spellemann-priser. Debutsingelen ble nominert til årets hit, mens Erlend ble nominert i klassen «Årets nykommer».

Etter en pause fra offentligheten kom Erlend tilbake i 2015 da han oppnådde en andreplass i andreplass i MGP med sangen «Thunderstruck». I 2017 deltok han i NRKs populære lørdagsunderholdning «Stjernekamp».

Inspirert av sin far og Reidar Moursund
Kenneth har ingen formell musikkutdannelse, men sier at han tidlig ble inspirert til å holde på med musikk gjennom sin far Osvald.

- Det er nok min far som er nøkkelen bak min interesse for musikk. Etter hvert fikk jeg en sterk drivkraft til å bli bedre og bedre. Jeg gikk også flere år i kulturskolen og det er nok ingen tvil om at Reidar Moursund var den som fikk meg til å beherske gitarspill på en mye bedre måte. Han lærte meg ekstremt mye. Herøy kommune har generelt vært en stor bidragsyter til at jeg klarer å gjøre det jeg gjør i dag,. Det er virkelig stort å få være med på dette og jeg takker Bratland og Brandsæter for tilliten. Jeg håper folket i nord stemmer på oss. Vi er takknemlig for alle streams og stemmer, avslutter Kenneth.

Her kan dere høre låten «Sing For You» på Youtube.

Erlend Brattland og Kenneth Tindslett
Kenneth fra Herøy bidrar med både gitarspill og bass på låten som Erlend Bratland skal framføre i den norske MGP-finalen.
Kenneth_hansen
I 2017 ble Kenneth tildelt Unge Kunstneres Pris fra Herøy kommune under Herøydagan. Her ser vi han på scenen i Herøyhallen under kulturkvelden i 2013.

Annonser