Vi har øvd på sanger, lest boka, sett filmen, laget kostymer og kulisser.

Det er tredje året på rad at Herøy barnehage har valgt å kjøre temabaserte karneval.

Tanken bak å jobbe slik, er både å utjevne sosiale forskjeller og at det blir mindre kjøpepress for foreldrene.

Vi satser på gjenbruk, og bruker gamle avlagte klær til å lage kostymene.  Barns medvirkning er også noe vi har vektlagt, alle får lov til å bestemme selv hvem av figurene fra Hakkebakkeskogen de vil være, hvordan kostymene skal se ut, hvordan kulissene skal se ut osv.

Det er også en flott måte å jobbe med de 7 ulike fagområdene i rammeplanen på. 

Den 28. februar var endelig den store dagen kommet, og det var spente, glade og fornøyde unger som kunne feire karneval og kle seg ut som de kjente og kjære figurene fra Hakkebakkeskogen.

Vi malte ansikter, lagde haler og ører, samt kledde på fine kostymer før vi kjørte i gang med disco. Vi hadde samlingsstund der alle de ulike dyrene ble presentert, og vi sang mange av sangene fra boka.

Etterpå fikk de som ville se litt på film mens de voksne dekket langbord, og gjorde klar lunsjen som tradisjonen tro besto av pølser med brød.  

Da lunsjen var ferdig fant et av barna en lapp fra en mystisk Mr. X. Han hadde lagd forskjellige gåter med oppdrag som barna måtte gjennomføre før de til slutt fant et skattekart. Det endte med at de fant en stor skatt i fryseren (is) J

Neste uke skal vi arrangere foreldrekaffe, der ungene skal få fremføre noen små glimt av alt det som skjer i Hakkebakkeskogen.

De tre andre avdelingene (med de yngste barna) skal gjennomføre sitt karneval den 13. mars.

Tekst og bilder: Bodil Blix og Line Olsen Roan