Sertifiseringen bekrefter at bedriften driver i overensstemmelse med nasjonale lover og rammeverk.

Befaring og intervju For to uker siden var representant fra Equass Assurance på befaring hos Herøy ASVO. Til grunn for visitten lå to års arbeid med å kvalitetssikre driften og tjenestene som bedriften gir.

Da ble blant annet ti ansatte og brukere intervjuet om sitt forhold til innholdet i det omfattende dokumentet.

Applaus i kantina Tirsdag denne uka kom beskjeden og bekreftelsen bedriften har ventet på.

Onsdag hadde daglig leder Jørn Moe samlet alle ansatte og brukere i kantina.

Her kunne han slippe den gode nyheten, som ble mottatt med applaus.

- Equass Assurance la merke til at vi har hatt en prosess gående over tid og at det vi har jobbet med er noe alle har tatt til seg.

Det er veldig bra at vi har kommet så langt og jeg vil gratulere alle i bedriften og takke for innsatsen, sa daglig leder Jørn Moe blant annet før han spanderte kake på brukerne og de ansatte.

Gode tilbakemeldinger Han la til at tilbakemeldingene fra Equass Asurance er på 23 sider og det er kun på tre små områder asvo-bedriften har forbedrings-potensiale.

For å kunne levere tjenester til NAV kreves det equass-sertifisering og dette er svært aktuelt for Herøy ASVO.

Siden 2009 Herøy ASVO startet arbeidet med å bli equass-sertifisert i 2009, et arbeid som ble gjort delvis sammen med Dønna ASVO og asvo-bedriften Lysam i Leirfjord.

Lysam ble sertifisert samtidig som Herøy ASVO. HIAS i Sandnessjøen har fått sin sertifisering tidligere, mens Dønna ASVO ennå ikke har fått sin godkjenning.

Fakta om EQUASS * Equass er et europeisk system for kvalitetssikring, og er utviklet av EPR (European Platform for Rehabilitation).

* Equass tar for seg 9 prinsipper som bedriften skal ivareta (lederskap, rettigheter, etikk, partnerskap, deltakelse, individfokus, helhetstanke, resultatfokus og kontinuerlig forbedring)

* For alle prinsippene må det utarbeides rutiner og beskrivelser som sikrer en tilfredsstillende gjennomføring av arbeidet.

Om Herøy ASVO: Herøy ASVO er en Vekst-bedrift i Herøy kommune i Nordland som har som formål å gi personer som ikke kan benytte seg av det ordinære arbeidsmarkedet et arbeidstilbud.
I den forbindelse er Aetat vår største kunde.
Målet med denne virksomheten er å gi vekst og økt kvalifisering til personene som er hos oss.
Midlet vi bruker for å gi vekst og økt kvalifisering er salg av produkter og tjenester. Vi legger stor vekt på å ha allsidige og interessante arbeidsoppgaver. (Kilde: Herøy ASVO\'s facebook-side)