Aktivitør Helena Angel tok før jul initiativ til å få bygd opp en pepperkakeby i den nye kantina på Herøy omsorgssenter. Det kom inn totalt 13 ulike byggverk og sist torsdag ble det offentliggjort hvem som hadde fått flest stemmer hos besøkende og beboere.

Tredjeplass gikk til Valsåsen bofellesskap for «Peppa Gris». Andreplass gikk til Aud Rita Edvardsen for «Herøy kirke». Tobias var den som fikk flest stemmer og stakk av med seieren for sitt flott pepperkaketog.

Torsdag var en rekke beboere og ansatte samlet til koselig lag da vinnerne ble avslørt. Tommy Eide fra Etcetera hadde også vært innom med masse marsipan og sjokolade som folk kunne kose seg med mens det ble servert gløgg. Flere av beboerne ble også invitert til å være med å knuse pepperkakehusene, men det var det ikke alle som ville være med på. Osvald Eide fikk blant annet med seg toget som hans oldebarn Tobias gikk til topps med, og hadde naturlig nok ikke hjerte til å knuse det med hammeren. Alle vinnerne ble premiert med flotte pokaler og diplom. I tillegg får alle som deltok diplomer.

Helena opplyser at hun er godt fornøyd med årets pepperkakeby, men at hun satser på at den skal vokse og bli mye større neste år. Da er også forhåpentligvis pandemien over slik at det blir enklere å samle mer folk.

Her er en oversikt over hvem som har levert byggverk til årets pepperkakeby:

Skolo (Seløy)
7. klasse ved Herøy skole
Mumihus - tårn
Ida
Tømmerhus
Johannes og Edvard
Campingvogn
Isabell
Tog
Tobias
Herøy kirke
Aud Rita
Peppa Gris
Valsåsen bofellesskap
Mumihuset
Humørsprederne v/Herøy skole
Stall
Morskogen gård
Tømmerhus
Tilde
Ferga
7. klasse
Kiosken
7. klasse
Museet
7. klasse

 

 

Her er en liten filmsnutt som viser knusing av noen av byggverkene i pepperkakebyen.