Juvelen i Labukta

side_4-5_elfis2
Litt bortgjemt bak trær og en bakke nær Engan på Nord-Herøy har Elfrid Eide og mannen Thoralf Lian bygd opp et fantastisk flott turistanlegg – Elfis Sjøcamping. Ikke mange herøyfjerdinger vet om denne perlen.
Tilbudet består av et hytte med et anneks som i dag er utleid på helårsbasis, en nydelig rorbu, to flotte naustleiligheter med et kommende allrom og ”Elfrids Galleri” i underetasjen. I tillegg til dette et smykke av en liten kai med en liten rorbu.

- Vi har lagt bak oss vår andre sesong etter oppstarten i fjor og økningen har vært 100 prosent, forteller Elfrid Eide til Herøyfjerdingen. Hun og mannen Thoralf tar oss med på en runde for å vise fram anlegget. Og vi lar oss raskt imponere, for her ligger det mye omtanke bak hver eneste løsning.

Leilighetene og hyttene er både praktiske og rommelige, lyse og trivelige. I underkant av en million kroner har de investert for å gjøre Labukta om til en lien idyll, hvor tanken på Lunvik fra redningsskøyta Elias’ verden ligger snublende nær.

Naust 1 og 2 I et tidligere naust Elfrid fått innredet to leiligheter i andre etasje, hver på 30 kvadratmeter. - Leilighetene var ferdige i fjor og begge leilighetene har hver sine dusjer og toaletter, forteller Elfrid med et smil. Dette er noe hun og Thoralf trives med. De er begge pensjonister og gjør dette mest av alt for å ha noe hyggelig å holde på med.

Og Elfis Sjøcamping er kun åpen i sommerhalvåret. 25. oktober reiser ekteparet til syden og vender ikke nesen tilbake til Labukta før i slutten av april. Til ny sesong.

Båthus med leiligheter Første etasje i båthuset er en privat liten båtslipp, men her holder ekteparet på med å innrede til et lite galleri med Elfrids egne bilder, samtidig som de tenker at det skrå golvet også kan gi plass til et langbord.

- Vi har vært i kontakt med Brygga som kan levere mat hvis vi vil ha et arrangement her. Det kan blant annet være aktuelt i forbindelse med at en større gruppe leier seg inn her og de vil ha et sosialt treff på kvelden, sier Elfrid. Porten ut mot havet skal neste år få store vinduer, slik at gjestene også her kan nyte synet av havet.

De planlegger også opplevelsesturen på havet, blant annet til Skibbåtsvær.

Rorbu med hems Neste stopp er rorbua som sto ferdig så sendt som i juli i år. Og rorbua, på 36 kvadratmeter svarer virkelig til navnet, for her kan gjestene bo over sjøen og høre bølgene skvalpe under senga. Her er hele bygningen brukt til et stort rom med stue og kjøkken med salong og spisebord. Sengene finner vi oppå en trivelig liten hems. Men det kanskje mest morsomme av alt er toalettløsningen.

- I stedet for å investere i septiktank og et sindig rørsystem, skaffet vi oss et Cinderella forbrenningstoalett, forteller Thoralf og demonstrerer.

- En husholdning på fem personer produserer på en uke ikke mer enn en te-kopp med aske. For det er akkurat aske det blir, sier han. Hygienisk og luktfritt.

Balkong, hvor sjøen skvulper under beina, med nedgang til en flytebrygge er blant de tingene som også fascinerer de besøkende, forteller Thoralf oss.

Hytte på helårsbasis Vi går videre til en liten og smakfullt bygget kai med en liten rorbu. Huset rommer sofaer og spisebord, og kan – om nødvendig – også leies ut. Men det kanskje mest tiltalende er kaia med spisebord, en helt spesiell lykt som faktisk stammer fra en fyrlykt og et gammelt anker liggende like ved.

Vår vandring gjennom Elfis Sjøcamping ender opp ved hytta (bygget i 1999) som er leid ut for vinteren. Her har Malene Fossum og Signar Fuglstad fått det riktig så trivelig. Begge jobber på Marine Harvest og skal gå kveldsskift i dag. Noen meter unna hytta de leier står et lite anneks, som også inneholder senger. Annekset kan leies ut separat.

Samarbeid viktig Også i et siderom til garasjen finner vi et rom som kan leies ut, men dette brukes i dag til lager samtidig som Elfrids bilder pryder den ene veggen.

- Som pensjonister har vi lyst til å ha noe å gjøre. Dessuten er det spennende å satse på turisme og vi i Herøy har veldig mye fint å vise fram. Vi syns også det er viktig å samarbeide med de andre som driver i turistnæringa i Herøy, og vi har inntrykk av at de andre mener det samme, avslutter Elfrid Eide.

Du finner Elfis Sjøcamping på www.elfis.no  
side_4-5_elfis2
I rorbua kan gjestene bo over sjøen og høre bølgene skulpe under senga. Om du ønsker det kan du fiske fra balkongen.
side_4-5_elfis_hytte1_og_2
I dette tidligere naustet har Elfrid fått innredet to leiligheter i andre etasje, hver på 30 kvadratmeter.
side_4-5_elfis1
Og slik ser leilighetene ut, lyse og trivelige.
side_4-5_elfis_hyttebalkong
Fra hytta, som leies ut på helårsbasis, har du denne flotte utsikten over Labukta.
side_4-5_elfis_rorbu
Sengene i rorbua finner du oppå en trivelig liten hems.
side_4-5_elfis_oversikt
Fra rorbua ser vi over mot det lille kaiet med rorbu og Elfrid og Thoralf sitt hus.
side_4-5_elfis_hytte_og_anneks
Hytta er bygget i 1999 og er leid ut for vinteren. Til høyre står et anneks som også inneholder senger.
side_4-5_elfis_hytte_innvendig
Malene Fossum og Signar Fuglstad har fått det riktig så trivelig i hytta som de leier på Elfis Sjøcamping.

Annonser