Julius fra Litauen tok fagbrev hos Herøy Bil & Maskin

Julius tok fagbrev hos Herøy Bil

Julius Mazeika fra Litauen har denne uka tatt fagbrev som bilmekaniker hos Herøy Bil & Maskin.

Julius (27) kom til Herøy for rundt syv år siden. Etter ett år på fabrikken hos Marine Harvest fikk han jobb som bilmekaniker hos Herøy Bil & Maskin. Hans far er bilmekaniker hjemme i Litauen og han har derfor fått interessen og lærdommen fra ham.

- Jeg trives godt i kommunen og har kjøpt meg hus som jeg bor i sammen med kona og våre to barn. Det er viktig å ha fagbrev i den jobben jeg har. Dette er viktig for å være godkjent til blant annet EU-kontroller, sier Mazeika i en kort pause under fagprøven.

Mazeika har også de siste årene vært keeper på fotballaget til Herøy/Dønna. Dette er nok også en viktig faktor for å trives selv om han helst hadde sett at resultatene hadde blitt bedre. Herøy/Dønna spilte i fjor i 6. divisjon og endte på en 4. plass blant 9 lag.

Lagt ned et stort arbeid
Daglig leder Trond Vold setter stor pris på at Julius har tatt fagbrev som bilmekaniker for lette kjøretøy.

- I forkant av fagprøven har han lest seg opp og tatt teoridelen som privatist. Han har derfor lagt ned et stort arbeid for å få fagbrevet i boks og dette setter jeg stor pris på. Selv om Julius ikke tidligere har hatt fagbrev har han tatt en rekke kurs gjennom Automester-kjeden for å kunne utføre ulike oppdrag på en best mulig måte, sier Vold

Sensorer på fagprøven var Oddvar Skog og Ove Johan Kvalbukt. Ove Johan jobber til vanlig på et bilverksted i Korgen mens Oddvar er blitt pensjonist. Han har imidlertid jobbet 47 år i dette yrket så vi kan derfor trygt si at han har lang erfaring.

Skryt av verkstedet
- Prøven er satt sammen av fire deler som består av skriftlig planlegging, praksis, dokumentasjon og evaluering. Det har gått greit med gjennomføringen, men selv om Julius snakker norsk er det naturligvis litt mer jobb med det språklige for å få gjennomført prøven på en best mulig måte. Det er viktig at kommunikasjonen blir slik at det ikke blir misforståelser. Det har imidlertid aldri vært noen fare for at prøven ikke skulle bli bestått, sier Skog.

- Jeg vil ellers skryte av verkstedet til Trond Vold. Her har de det på stell og det er artig å komme hit. Det er godt utstyrt, rent og fint og ingen trenger heller å lete etter verktøyene. De har også en flott butikk med mye rekvisita, skryter Skog.

Drevet verksted siden 1986
Trond Vold har drevet verksted siden 1986. De første årene holdt de til i Karsvika før de i mars 2003 flyttet til nytt verksted like ved Tennsundbrua. Trond forteller at det har vært en voldsom utvikling siden han begynte i 1986.

- Det kreves nå mye mer utstyr for å jobben og vi er blant annet helt avhengig av gode dataverktøy. Vi har nå ansatt tre mekanikere som jobber i verkstedet. I tillegg har vi 2,5 stillinger, inkludert meg selv, som jobber med administrative oppgaver, avslutter Trond Vold.

Julius tok fagbrev hos Herøy Bil
Julius Mazeika fra Litauen tok denne uka fagbrev som bilmekaniker for lette kjøretøy. Fra venstre: Julius Mazeika, Ove Johan Kvalbukt og Oddvar Skog.
Herøy Bil_verksted
Det er god orden i verkstedet på Herøy Bil & Maskin.
Herøy Bil_butikk2
Det er også en rikholdig butikk hos Herøy Bil & Maskin.
Herøy Bil_butikk5
Herøy Bil_butikk4

Annonser