I fjor lanserte Alf boka Salmesang – 50 av våre kjente og kjære salmer og nå er han klar med ei ny bok der det er julesangene som er i fokus.

Med den nye boka Julesang – 40 av våre vakreste julesanger kan du både lese teksten, lytte til melodien og synge med – på én og samme tid. Så nå finnes det ingen unnskyldning lenger – det er bare å stemme i!

Julesangene er samlet og gjengitt i tekst, notesatser og med musikkakkompagnement på den medfølgende lydavspilleren. Sangene er valgt ut av kantor Alf Knutsen, som også står for klaverspillet.

– Alle sangene i boka har en sentral plass i vår kulturarv, sier Knutsen, som ikke har et vondt ord å si om nisser, rotter og mus, men de er bare ikke med i denne boka.

De eldste sangene er fra tidlig middelalder, og de yngste er fra vår egen tid. I tillegg til å ville inspirere til mer sang har Knutsen ønsket å løfte frem våre julesanger, for å bidra til at de blir sunget, brukt og ikke går i glemmeboka.

Julesangene synges av Henrik Sand Dagfinrud og Anine Kruse Skatrud og den totale spilletiden på lydenheten er på hele to timer. Vakkert spill og vakker sang får følge av nostalgiske julekort – og sørger for julestemning i huset.

I tillegg til bruk i hjemmet er boka perfekt som verktøy i barnehage, skole osv. Boka er også svært anvendelig for alle som ønsker å lære seg de norske julesangene for første gang.

Bokbad og konsert på ETCETERA
Lanseringen på ETCETERA er satt til kl. 18 den 14. november, men på grunn av begrenset plass er det derfor påmelding. På grunn av stor påmelding er det fullt klokka 18 og man gjentar derfor arrangementet kl. 20. De som ønsker å delta må melde seg på til Tommy på tlf. 750 58 189.

NRK Nordland vil være tilstede på lanseringen og vil vise direkte fra lanseringen på distriktsnyhetene klokka 18.45 mandag kveld.

- Det blir en blanding av bokbad og konsert. Kari Sjursen vil samtale med Alf Knutsen om jula og julesang. Men først og fremst skal det synges! Det blir bidrag fra bokens fantastiske mannlige sanger, Henrik Sand Dagfinrud, samt fra Herøy kulturskole.

- Selvfølgelig blir det også lagt opp til allsang - som er bokens grunnidé. Det serveres gratis kaffe og kake til alle som kommer. Etter konserten blir det signering og mulighet til å kjøpe boka. Sist, men ikke minst, er dette en gylden anledning til å oppleve Tommys fantastiske julebutikk som vil stå klar til konserten. Det er gratis inngang. Husk påmelding, sier Alf Knutsen til Herøyfjerdingen.

Om forfatter og sangere
Alf Knutsen (f. 1965) er utdannet kantor fra Norges musikkhøgskole og arbeider i Rælingen menighet. Han er kjent som en av skaperne av de nasjonalt og internasjonalt kjente barnefilmene om båten Elias på til Barne-TV. I 2007 ble han tildelt Herøy kommunes kulturpris, og i fjor utga han boka Salmesang.

Anine Kruse Skatrud (f. 1977) er utdannet sanger, musikkpedagog og dirigent fra Norges Musikkhøgskole. Hun synger fast i vokalgruppen Pitsj og har blant annet medvirket i Telenors Kulturprogram. Skatrud turnerer mye for Rikskonsertene og Den Kulturelle Skolesekken, og har medvirket i en rekke kjente tegne- og animasjonsfilmer.

Henrik Sand Dagfinrud (f. 1984) er utdannet sanger og musikkpedagog fra Norges Musikkhøgskole. Han har oppdrag både i klassiske sjangre og i vise -og jazzverdenen. Han har turnert med barne- og ungdomskonserter for Rikskonsertene og Den Kulturelle Skolesekken. Han synger fast i vokalgruppen VocalART og er aktiv med en rekke klassiske ensembler, også internasjonalt.