Julenummeret er sendt ut

5_HF_forsiden_julenummer
Herøyfjerdingens juleutgave er nå trykket og er på vei til våre abonnenter. Her bringer vi kort litt av hva du finner i den 28 siders store utgaven og bilder av noen av de du møter der. Og det er fortsatt mulig å både abonnere og få tak i julenummeret.

Som alltid er Magasinutgaven full av spennende reportasjer og vi har fått god hjelp av dyktige skribenter som Håvard Eide, Børge Evensen, Dagrun Grønbech og Lennart Pedersen.

Nedenfor ser du innledningen på en del av sakene vi byr på i julenummeret som nå er på vei til våre abonnenter:

JUL PÅ OMSORS-SENTERET - Det blir ikke jul før familien har vært på omsorgssenteret. Alt er liksom høytid, sier Anne Lise Gjengaar som har vært med så lenge at hun også fikk et par år med Herøy alders- og sykehjem på Nyheim. ...(side 2)

MINNES GLADE ”TIGERS-DAGER” 17 år gamle Knut Otervik ble i 1966 hyret inn som bassist av det populære bandet ”The Tigers” fra Herøy. Tiger-guttene manglet nemlig bassist og skulle delta i den lokale beatband-konkurransen i Sandnessjøen. Og sølvplassen i konkurransen ble starten på et år med ”The Tigers” som Otervik ser tilbake på med stor glede.... (side 3)

RÅDMANNEN HAR ORDET For oss i kommuneadministrasjonen kommer julefølelsen ved avslutningen av budsjettarbeidet, et arbeid som har pågått både dag og natt siden begynnelsen av oktober…. (side 2)

ORDFØREREN HAR ORDET Når det nye året snart er i emning kan det være nyttig å se tilbake på det året vi snart forlater. For kommunen som helhet har 2010 vært et år hvor både næringsliv og kommune har hatt en positiv utvikling.... (side 3)

HERØY – SETT UTENFRA: Denne gangen har vi invitert Håvard Eide til å skrive spalten ”Herøy – sett utenfra”. Eide (59) underviser nå på medialinja i Mosjøen. Den tidligere redaktøren i HB har også vært journalist i NRK og HA og fylkesinformasjonssjef i NT-fylkeskommune.

Mitt «Himmelsted» på Helgeland For en som er født i et fiskevær «nesten på Lopphavet», der også han Steinar F trødde sine barnesko, blir det fort «nokka trangt» her under Øyfjellet i Mosjøen.... (side 4)

PREVENSJONSMIDDEL FRA BRASØY LAGET I INDIA Vi finner mye rart og artig i Herøy. En meget spesiell historie er årsak til at vi finner denne lille stilken heime hos fisker Frode Nilsen i Brasøy. Tro det eller ei: Det er et prevensjonsmiddel produsert i India av tare fra Brasøy.... (side 9)

SPESIELL KLOKKE Hans Fredrik Storrø i Silvalen har et helt spesielt lommeur i gull. Uret har tilhørt hans oldemor på morsiden, Kathinka Tønder Olsen (1856-1933) som arvet det etter sin søster Fredrikke. Søstrene kom fra Kopardal på Løkta i Dønna kommune....(side 10)

UNGDOMMENE ER FORNØYD MED HEIMPLASSEN Herøyfjerdingen har snakket med et knippe ungdommer fra de ulike kretsene i Herøy om hva de gjør på fritida og hvordan de ser på heimplassen sin. Og det er gledelig å høre de unge snakke så positivt om sine heimsteder, selv om ikke alle ser for seg at de vil bosette seg her... (side 14 – 15)

HJARTØY – EN ”GRAVHOLME” FRA ELDRE JERNALDER? Hjartøy ligger nordøst for Nord-Herøy. Øya var tidligere en velberget gård, ”ein av dei beste buplasser i det gamle Herøy”, som Paul Solheim skriver. Gården hadde to bruk og flere husmannsplasser på mindre øyer og holmer i området. Gården hadde god havn og rike muligheter for fiske, jakt og eggsamling. Rundt 800 ærfugl skal de ha hatt på ett tidspunkt, med de inntektsmulighetene dunet ga... (side 16 – 19)

JORDEN RUNDT MED LENNART Da vil jeg ønske herøyfjerdingens lesere hjertelig velkommen tilbake som blindpassasjer på min jorden rundt-reise, hvor jeg har lurt med meg samboer Silje. Jeg vil gjennom dette andre reisebrevet dele noen av opplevelsene som kan være til nytte eller interesse for andre. Sist tok jeg dere med gjennom Brasil, Paraguay og Argentina. Denne gangen venter Uruguay, New Zealand og Australia - tre spennende land.... (side 11 - 13)

AKTIVT LIV I BRASØY MED MUSIKK OG DYR Kristine Nilsen (15) trives godt Brasøy og bruker mye av tiden sin på dyr og musikk. Men det er få venner på samme alder og selv om hun trives godt på øya regner hun ikke med at hun bor i Brasøy som voksen. - Her er så fint at jeg gjerne tenker meg en hytte i Brasøy. Men det er for lite folk til at jeg tror at jeg kommer til å bosette meg her, sier den aktive jenta.... (side 28)

HUSVÆR MISJONSFORENING BLIR 120 ÅR 3. januar er det utrolige 120 år siden Husvær Misjonsforening ble stiftet. Selv om foreningen i dag bare teller fire medlemmer er det en aktiv forening som er med på å spre aktivitet og glede i Husvær. Men medlemsbøkene og protokoller som dagens leder Oddrunn Dahlheim blar i forteller om en tid da misjonsforeningen spilte en sentral rolle i bygda.... (side 22 – 23)

Vi nevner ellers kort: - Fikset trimløypa i Husvær - ”En haard tørn på havet” - Det var andre tider før… - Møteoversikt for 2011 - Kulturskolens side - Julas siste juletrefest? - Feirer dåpsdagen - Gudstjenesteoversikt - Juleandakt - Slekters gang
5_HF_forsiden_julenummer
Magasinets juleutgave er trykket.
5_fotomix_HF1jpg
Her er noen av de du møter i julenummeret.
5_fotomix_HF2
Og her er flere...

Annonser