Fra Herøy er det for tiden tre sangere i koret mens det fra Dønna er fem som er med. Trine Heggheim forteller at årets julekonsert vil by på både gamle og nye julesanger.

- Vi får høre vakre motetter fra renessansen, barokk (Petter Dass), 1800-tall og nyere musikk fra både Norge og USA. Noen sanger er kjente og kjære for folk flest, andre er kanskje mer ukjente, sier Trine Heggheim.

- Konserten har navnet “Et barn er født”, og viser selvsagt til “Et barn er født i Betlehem” som er en tekst helt fra middelalderen. Koret vil synge denne til en folketone arrangert av korets dirigent Chris Eva. Eva er organist i Mo i Rana, og som opprinnelig engelskmann har han også valgt ut en julemotett av Benjamin Britten for å markere at det er 100 år siden denne komponisten ble født, sier Heggheim.

- Helgeland kammerkor synger mest acapella, altså uten akkompagnement, men Chris Eva spiller piano til noen av innslagene. Koret ønsker alle hjertelig velkommen til en stemningsfylt stund i kirken lørdag ettermiddag kl. 18, avslutter Trine Hehggheim.