Tradisjonen tro arrangerer Herøy Musikkorps også i år julekonsert i Herøy kirke. I tillegg til korpset vil også julekoret, solister, barnekor og et eget band være med å krydre konserten.

- I år arrangeres konserten på lørdag for at vi skal unngå konflikt med en eventuell finale i VM for vårt håndballandslag for damer. Tidligere år har dette vært et problem for mange, sier dirigent Lars Olav Mogård Larsen.

Julekoret er på plass
I tillegg til julesanger av Herøy Musikkorps er det er også i år trommet sammen et eget julekor for anledningen. Koret har bare hatt noen få øvelser, men i følge dirigenten blir de bare bedre og bedre for hvert år.

Barnekor med unger fra 1. - 4. klasse
Et trivelig innslag på konserten er at det også i år stiller et eget barnekor med unger fra Herøy skole. Ungene som går i 1. - 4. klasse er et koselig innslag på konserten.

Tradisjonell julekonsert med solistinnslag
- Publikum vil få høre tradisjonelle og kjente julesanger, men det kommer også noen nye sanger som kanskje ikke er like kjent for alle. Det blir også solistinnslag med eget band på en del av sangene. Geir Wold vil blant annet framføre sangen «Old Time Christmas» som han har spilt inn sammen med Reidar Moursund på årets juleradio i kulturskolen. Denne gangen vil han framføre den med band, sier Lars Olav.
(Trykk her for å høre sangen på juleradioen)

Nyskrevet julesang og hemmelig julegjest
Etter det vi kjenner til blir det også urframføring av en helt ny julesang som er skrevet av Geir Berglund. Han vil framføre den egenkomponerte julesangen sammen med sin datter Terese og sitt faste band Rubb & Rake.

- Under konserten vil det bli presentert en hemmelig julegjest, og hvem det er får dere greie på neste lørdag. Vi oppfordrer alle til å senke skuldrene i førjulsstria og ta turen til julekonsert i Herøy kirke lørdag 21. desember kl. 17.00, sier Lars Olav Mogård Larsen.

20-årsjubileum
I følge Lars Olav har det blitt arrangert julekonsert i 20 år i Herøy kirke. Tidligere var det koret som arrangerte konserten, men etter at koret ble nedlagt er det korpset som har overtatt arrangørrollen.