Julehilsen fra Sibir

8_nikolai_paa_baattur
"I den knitrende siberiske frosten går mine tanker igjen og igjen tilbake til det fantastiske hjørnet av Norge - mitt kjære Herøy, og stedets hardt arbeidende og gjestfrie folk."
Slik starter tidligere organist i Herøy Nikolai Sudenko sin julehilsen til Herøy.
Herøyfjerdingen har mottatt mail fra tidligere organist i Herøy, Nikolai Sudenko, som også vikarierte som organist sist sommer.

Betatt av Herøy Han ble svært betatt av Herøy da han jobbet her, da han jobbet her i år. 14. oktober 2009 måtte han si opp og reise tilbake til Russland for å ta seg av sin syke kone.

Sist sommer var han i Herøy for å fylle et vikariat som organist, et vikariat som til slutt ble seks uker. Han karakteriserte dette som "En ferie i paradis".

I anledning julen har Nikolai sendt oss denne hilsenen fra den sibirske delen av Russland: -------------------------- Fra den sibirske frosten I den knitrende siberiske frosten går mine tanker igjen og igjen tilbake til det fantastiske hjørnet av Norge - mitt kjære Herøy, og stedets hardt arbeidende og gjestfrie folk.

Seks uker siste sommer fikk jeg anledning til å ikke bare tjene for Guds ære, men også til å kombinere arbeid med fornøyelse. En fantastisk fellesgudstjeneste vi hadde på Lauvøya er fortsatt ikke slettet fra minnet.

Uforglemmelig landskap Tidlig søndag morgen i slutten av august stevnet båter som drives av erfarne kapteiner til dette fantastiske stedet. Et toetasjes hvite hus med De Syv Søstre i bakgrunnen nærmet seg raskt.

For et dramatiske og uforglemmelig landskap!..

Sjøveien Vi var heldige med været, - strålende sol og en skyfri lyseblå himmel. Takket til Gud og erfarne kapteiner for at alle passasjerer ble levert til paradisøya tørr og uskadd. Prestefamilien Stenseng kom også sjøveien.

Presist kom de med egen båt, med sine muntre tre flotte barn.  Vi startet med omvisning i den gamle bygningen, og deretter samlet vi oss til en liten andakt. Det største rommet fikk knapt plass til alle sognebarna.

Harmonisk sang
Det var en spesiell atmosfære, - organist spilte trekkspill. Det stoppet ikke menigheten i harmonisk sang.

Etter gudstjenesten var tradisjonell kaffe- og teselskap i friluft på kaien. Ingen hadde hast med å reise tilbake...

God jul God Jul og Godt Nytt År til alle herøyfjerdingene! Fredelig himmel over dere og deres barn! Mange lykkelige år fremover!

Med vennlig hilsen til alle trofaste sognebarn i Herøy og Dønna!

Santa Claus og deres Nikolai fra Sibir.
8_nikolai_paa_baattur
Nikolai glemmer ikke turen til Lauvøya i sommer. På bildet ser vi også Kirsten og Istvan Heizter (f.v.) og Ella Moe.
8_nikolai_sjoe
Vi var heldige med været, - strålende sol og en skyfri lyseblå himmel, skriver Sudenko.

Annonser