Kjære Herøyfjerdinger
Nå er det snart juleferie. Det er ei tid for å senke farten og være sammen. Det er en tid for å nyte fridager, god mat og kjære juletradisjoner. Vær til stede i øyeblikket og for hverandre.

Det har vært en spesiell høst. Jeg er både stolt og takknemlig over at jeg på nytt ble valgt til å være ordfører i Norges fineste kommune. Jeg skal ivareta den tilliten godt.

Personlig bar også høsten preg av en stor sorg for meg da jeg mistet min kjære mamma. Julen er ei spesiell høytid for mange som har mistet en av sine kjære – og mine tanker ved inngangen til julehøytiden går derfor særlig til de som har mistet noen av sine nærmeste.

De aller fleste av oss har det bra. Vi har det vi trenger, og vi har folk rundt oss som vi bryr oss om. Vi må likevel rette blikket litt utover. Vi lever i en urolig og uforutsigbar verden. Nå opplever vi dyrtid, og krigen i Ukraina og i Midtøsten setter sitt preg på oss når vi ser alle menneskelige tragedier som krigen fører med seg. Mange har også kommet til kommunen vår og skal feire sin første jul her, fordi de ikke lenger kunne bo trygt i sitt eget land. Kanskje har de måttet reise fra familiene sine.

Da er det viktig at fellesskapet vårt stiller opp. Jeg er så glad og takknemlig for at vi har hjertevarme frivillige. Den frivillige innsatsen i kommunen vår er betydelig – og den har alltid plass til og behov for flere. Ved å yte frivillig innsats, er du med på å skape fellesskap og lager arenaer hvor folk kan være sammen. Tusen takk!

GOD JUL kan sies med mange fine ord:

Glede – kunsten å gjøre sine gleder enkle
Omtanke – omtanke er like fint å gi som å få
Drømmer – kan du drømme det – kan du gjøre det

Julehjertet - hold det åpent året rundt
Utfordring – det finnes nye muligheter
Løft hverandre i fellesskap

Jeg vil også rette en stor takk til alle dere som jobber disse juledagene for at våre innbyggere også skal få gode tjenester i julehøytiden.

Helt til slutt vil jeg ønske dere alle en fredelig julehøytid og et riktig godt nytt år med siste verset i «Nordnorsk julesalme» av Trygve Hoff

Gud fred over fjellet og åsen
La det gro der vi bygge og bor
Guds fred over dyran på båsen
Og ei frossen og karrig jord
Du ser oss i mørketids landet
Du signe med evige ord
Husan og fjellet og vannet
Og folket som leve her nord

Elbjørg Larsen
Ordfører