Sogneprest Gunver Birgitte Nielsen er vant til at adventskransene i kirkene i Danmark henger ned fra taket eller i et stativ, slik at de godt synlig for alle som er i kirken. Hun lanserte dette for kirkeverge Bård Grønbech og han tok deretter kontakt med Herøy slip og plastservice for å høre om dette var noe de kunne hjelpe dem med. Daglig leder Harald Thoresen tok oppdraget på strak arm og besluttet også at de vil gi et slikt stativ til kirka.

- Vi er veldig glad for at de tok denne utfordringen og selvsagt svært takknemlig for at de også vil gi dette stativet til kirka. Straks de hørte om ideen begynte de å lete etter materialer og det er jo helt utrolig, sier Grønbech.

Jakobsen hagesenter vil lage ny adventskrans som også skal lages etter modell fra kirkene i Danmark. Den er enkel i formen med fire bånd med røde sløyfer og kubbelys.

Søndag 2. desember er det første søndag i advent og da vil det nye stativet og den nye adventskransen tas i bruk. Til gudstjenesten inviteres også alle 4 og 6-åringer i menigheten til kirken for utdeling av bøker. I tillegg vil også speiderne delta.

- Dersom det er noen 4 eller 6-åringer som ønsker bok og som ikke har fått invitasjon, så er det bare å møte opp i kirka, sier menighetspedagog Trine Heggheim.

Julegrantenning og julegrøt
I mange år har det i adventstida vært tradisjon å henge opp lys i ei gran i tilknytning til kirken. Denne grana har nå imidlertid blitt så stor at dette ikke lar seg gjennomføre. Det blir derfor satt opp ei gran med lys som skal tennes etter gudstjenesten førstkommende søndag.

Etter lystenningen inviteres det til julegrøt i fjøset på bygdesamlinga. Da vil Rajko Savic legge til rette for at folk skal få ei trivelig førjulsstund på bygdesamlinga. Det vil også v

- Vi håper at dette kan bli en fin tradisjon som settes pris på av menigheten og at riktig mange kommer til kirken klokka 11 første søndag i advent, sier sogneprest Gunver Birgitte Nielsen.

Adventskrans
Adventskransen kom til Danmark fra Tyskland i begynnelsen av 1900-tallet. Først til Sørjylland, som var en del av Tyskland inntil etter 1. verdenskrig. Med den tyske reformerte tradisjon kom det røde bånd,

Fra Sørjylland spredte adventskransen seg langsomt til resten av Danmark, men først da adventskransen ble motiv på det danske julemerke i 1946 ble den vanlig i hele landet. Den består av en grønn krans av gran pyntet med røde bånd og 4 hvite lys hengt opp i stuen, eller eventuelt under lysekronen. Den avviker dermed fra den norske tradisjonen med at adventskransen blir plassert på et bord.