Det er et bredt spekter av aktiviteter for barn og deres familier som starter med en spennende og morsom natursti som går høyt og lavt i  det vakre landskapet på Brasøy.

Sjørøverslag og sjørøverfest For de som trives best i det våte element er det muligheter for barn fra 8 år og oppover til å ta roknappen hvor man må klare seks ulike oppgaver med manøvrering av robåt.

Det hele munner ut i et sedvanlig sjørøverslag på brasøysk vis med skutene "Dønning" og "Karoline" som også i år  tar ungene med på tokt.  

Til slutt blir det selvfølgelig sjøroverfest på ungdomshuset med skikkelig sjørøverkost.

Utstillinger  Det er en rekke tilbud også for de voksne, men både kunstutstillinger, foredrag og dansefest.

Det er hele tre salgsutstillinger på Brasøy denne lørdagen. På BrasøyGalleriet stiller Tone Toft ut billedkunst og Knut Ebbesen stiller ut fotokunst.

Det skal også for første gang stilles ut kunst på den nærbutikken, Brasøy Handelssamvirke, og her kan man se billedkunst av Kirsten Albertsen.

Alle tre utstillerne er bosatt på Brasøy.

Kafé og foredrag På ungdomshuset er det åpen kafé hele lørdagen.

På ettermiddagen holder mediepersonligheten Anne Severinsen, opprinnelig brasøyværing, foredrag om lofotkokkene som hun mener har fått ufortjent lite oppmerksomhet.

Hennes foredrag tar utgangspunkt i historien til tre sterke brasøykvinner som Severinsen har intervjuet og samlet materiale om.

Dette er et foredrag som er verdt å få med seg.

Dansefest på kvelden På kvelden spiller herøybandet WANTED opp til dans på lokalet.

Dansefesten har 18-årsgrense, så her kan både mor, far og besteforeldre få svinget seg.

Venter stor-innrykk Arrangør UL Bølgen regner med storinnrykk denne lørdagen, og har lagd et opplegg som ivaretar alle som finner veien til Brasøy denne lørdagen.

Programmet gjennomføres i samarbeid med Alstahaug Kystlag, BrasøyGalleriet og Brasøy Handelssamvirke.

Sponsorer er Herøy kommune og Sinus Sandnessjøen.

Tekst og bilder: Margith Langseth.