Jørg kommer opprinnelig fra Tyskland, men har bodd 33 år i Norge. Han føler seg derfor som både tysk og norsk.

- Når jeg kommer til Tyskland så føler de nok at jeg har blitt ganske norsk og stiller en del rare spørsmål, men jeg synes det er ganske spennende med mange kulturer og språk. Jeg føler meg ellers som en skap-nordlending. Min kone Ingrid pleier å si at hun trodde hun giftet seg med en tysker, men endte opp med en nordlending, sier Jørg.

Jørg forteller at han kom til Vesterålen i 1989 og sier at han gled veldig godt inn i miljøet der. Han har derfor lengtet nordover i flere runder.

- Vi har bodd på Vevelstad og på Søvik der vi også har fått oss et hus. Dette huset har vi hatt i 25 år så vi har derfor beholdt kontakten. Våre to eldste barn har også vokst opp på Søvik, sier Kunzendorf.

Jørg forteller at deres yngste barn også var tiltenkt å bli nordlending, men hun ble født i Trondheim og var mye inn og ut av sykehuset. Han forteller at han da lærte mye om økonomi og om hvordan det er å være pårørende til funksjonshemmede. På grunn av at hans datter er nesten blind er han også ganske mye engasjert i blindeforbundet.

Allsidig bakgrunn
Jørg har fagbrev som biloppretter, men har senere utdannet seg til lektor og arbeidet som i videregående skole i ganske mange år. Senere ble han også prest.

- Jeg synes det er fint her ute på ytre Helgeland, og vi var jo svært heldig med været da jeg ble innsatt som prest på søndag. Først var det en flott solnedgang på den ene siden og nordlys på den andre siden. Jeg synes også at folk har tatt imot oss på en fin måte, og det er ikke selvsagt, sier nypresten.

Kona Ingrid Bolstad Kunzendorf ble innsatt som prest i Nordvik kirke på Dønna den 28. august så det betyr at Jørg og Ingrid nå skal ta seg av prestegjerningen i både Herøy og Dønna.

Jørg forteller at han liker godt og mener det er viktig å ha samtaler med folk og sier at han allerede har kommet godt i gang med dette arbeidet. Han liker best å møte dem hjemme og mener folk ofte er tryggere når de møtes på deres arena, sier Kunzendorf.

Jørg forteller at det på siste kirkeforening kom fram et ønske om at kirken skulle være mer åpen, og det er han helt enig i. I første omgang er det derfor bestemt at kirken skal være åpen fra klokken 18 til 19 torsdag 13. oktober 3. november og 1. desember. Her kan folk bare komme innom for lystenning, omvisning, samtale eller hva de måtte ønske.

Foreløpig pendler presteparet fra huset sitt på Søvik, men planen er at prestegården i Herøy skal bli deres nye bosted. Der har det imidlertid tatt tid med å få boligen klar slik at Jørg og Ingrid kan flytte inn, men Jørg sier at det nå endelig kan se ut som om arbeidet skal komme i gang.