Jentegruppa JeSS har over lengre tid vært pådriver for å få i gang ulike aktiviteter i kommunen. I forbindelse med at det er "Friluftslivets år" i 2015 vil de markere nettopp dette. Aktivitetene i februar og mars vil være knyttet til friluftsliv og og i hovedsak turmarsjer. Det kan også være aktuelt med skiaktiviteter dersom dette lar seg gjøre.

Første turmarsj på søndag
Den første turmarsjen starter allerede førstkommende søndag og blir lagt til Sør-Herøy med oppmøte ved grillhytta. Startkontigenten er kroner 20.- for voksne.

I området rundt grillhytta ved Herøy skole kan du registrere deg, få utdelt deltakerkort og JeSS-pannebånd.

Løypen går rundt Solheim eller Flostad. Etter turmarsjen blir det kaffe og kaker som er bakt av en elevbedrift ved skolen.

Overraskelser
- Annenhver søndag framover blir det lagt opp til 6 "turmarsjer" rundt om i kommunen. Deltar du på 5 av disse så vanker det overraskelser, men den største gevinsten får man ved å komme seg ut, skriver JeSS til Herøyfjerdingen.

Hver tur skal inneholde registrering, aktivitet, bålkaffe og sosialt samvær og alle turene går søndager klokken 12.00.

Det lages deltakerkort der man kan samle seg 5 registerte turer i løpet av vinteren og våren. Den siste turen ender i avslutning og noe ekstra. Alle som samler 5 turer arrangert av JeSS-gruppa får en oppmerksomhet siste turdagen, samt blir med i trekning av gavekort knyttet til friluftsliv.

Håper på stort oppmøte
Jentegruppa JeSS håper så mange som mulig møter opp og blir med å markere Friluftslivets år i Herøy. De har som målsetting å gi friluftsliv økt oppmerksomhet og stimulere til varig deltakelse i friluftsliv i alle deler av befolkningen, med særlig oppmerksomhet på barn, ungdom og barnefamilier.

Her er oversikt over alle turmarsjene:

  • 15. februar: Sør Herøy, Startskuddet går med utdeling av deltakerkort og pannebånd med JeSS-reklame
  • 1. mars: Øksningan
  • 15. mars: Seløy
  • 29. mars: Tenna
  • 12. april: Nord-Herøy
  • 26. april: Staulen, avslutning og noe ekstra

Oppmøtested vil bli annonsert senere.