Jan Sigurd Pettersen er utdannet sivilingeniør innen miljø, bygg og planleggingsfag og har erfaring fra både kommune, fylke og privat sektor. 

- Jeg er født og oppvokst på Sundøy i Leirfjord kommune, men flyttet til Ås for å studere på det som da het landbrukshøgskolen. Tanken var da at jeg skulle flytte nordover igjen etter endt utdannelse, men slik ble det ikke, sier Pettersen.

Han fant i likhet med mange andre sin kommende kone under studiene, fikk to barn og ble boende i området, inntil han etter å ha blitt separert flyttet nordover til Sundøya igjen for rundt halvannet år siden.

Jan Sigurd har jobbet som avdelingsingeniør i Ås kommune og syv år som overingeniør/prosjektansvarlig i Ski kommune. Han har også i 3 år vært spesialrådgiver i Akershus fylkeskommune inntil han begynte som prosjektleder for opprettelsen av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU). Da ble Norges landbrukshøgskole slått sammen med Norges veterinærhøgskole og alt ble flyttet til Ås.

- Dette var et stort prosjekt til 6-7 milliarder kroner og jeg hadde vel et budsjett på rundt 350 millioner som jeg skulle holde rede på, sier den nye kommunallederen i Herøy.

Pettersen har i mange år ved siden av sin ordinære jobb også drevet eget arkitektfirma. Da dette etter hvert begynte å ta for mye tid bestemte han seg for å satse på dette på heltid. Han flyttet da hjem til Sundøya og har jobbet der den siste tiden.

- Etter å ha arbeidet en stund alene syntes jeg etter hvert at det ble litt stusselig og savnet et arbeidsmiljø. Da det ble ledig ei interessant stilling i Herøy kommune søkte jeg derfor på denne. Jeg synes også Herøy er en veldig fin plass og gleder meg til å ta fatt på jobben, sier Pettersen.

Hobbymusiker
Jan Sigurd Pettersen har også helt siden han gikk på gymnaset vært interessert i sang og musikk. I de siste årene har han også laget egen musikk som han har spilt inn i studio. Han har blant annet laget sangen «Sundøya» om sin egen heimplass. Søker dere etter navnet hans på Spotify finner dere flere sanger som han har spilt inn. Kanskje vil også den nye kommunallederen om ei tid være med å sette sitt preg på det frivillige kulturlivet i kommunen.