Målgruppe for konkurransen er elever på Vg2 helsefagarbeider, lærlinger i helsearbeiderfag eller fagarbeidere født etter 31.12.1996. Elever på Vg2 helsefagarbeider må ha planlagt å søke læreplass. Iver Martin går fremdeles på skole og han er etter det vi kjenner til den første eleven som har vunnet denne konkurransen i Nordland og dette er ekstra imponerende.

Selve konkurransen består av en planleggingsdel, en gjennomføringsdel og en vurderingsdel. Laget får utdelt oppgaven, fordeler arbeidet og gjør seg kjent med utstyret. Planleggingstiden er på 10 minutter og gjennomføringsdelen er på 20 minutter. På den tiden skal deltakerne utføre
det som står i oppgaven. Evaluering av arbeidet sammen med dommerne er på 15 minutter.

Iver Martin forteller til Herøyfjerdingen at han selvsagt er utrolig glad og fornøyd med at han gikk av med seieren.

- Det var læreren min Eva Cathrine Jensen som spurte om jeg hadde lyst til å delta på konkurransen. Først var jeg usikker på om jeg ville delta, men etter å ha tenkt en stund på saken sa jeg ja til å delta, og det angrer jeg selvsagt ikke på nå.

- Under konkurransen fikk vi en oppgave der vi skulle ta oss av et par der kona hadde demens og mannen hadde brukket lårhalsen. Han var imidlertid i stand til å gå ved hjelp av rullator. Vi ble testet i hvordan vi løste de situasjonene som dukket opp og måtte blant annet løse opp i uoverensstemmelser mellom dem. Selve situasjonen ble realistisk spilt av dyktige skuespillere, sier Bastesen.

Som vinner av konkurransen fikk Iver Martin en flott premie som blant bestod av en koffert, DAB-radio og et gavekort. I tillegg får han også representere Nordland i Yrkes-NM i Oslo 23. til 25. oktober 2018.

Iver Martin har hatt det meste av sine praksisperioder i Herøy, men har også i tillegg hatt mange vakter i Valsåsen bofellesskap. I tillegg til hans personlige egenskaper er nok dette også en medvirkende årsak til at han gikk av med seieren i konkurransen.

Herøyfjerdingen gratulerer Iver Martin med seieren og ønsker han lykke til i NM.