Isabell forteller at hun alltid har vært glad i blomster, men at dette ikke er noe som hun har vært veldig mye opptatt av tidligere. Det er først etter at hun traff Ole Johan og fikk eget hus at ideen om å drive med noe eget har meldt seg. De forteller at navnet ISOLAS har blitt til som en kombinasjon av de to første bokstavene i Isabell og Ole og i tillegg datteren Alicia.

- For 3-4 år siden fikk jeg og Ole høre at Jan Tore hadde tenkt å gå av med pensjon, og da begynte vi å tenke på hva vi kunne gjøre der. Vi tenkte at vi kunne begynne å dyrke urter og planter som man kanskje kunne selge til restauranter. I tillegg ville vi ha sommerblomster, juleblomster og blomster til begravelser. Så har vi bare spunnet videre på denne ideen, men så har jo bare Jan Tore fortsatt å drive videre, og derfor har dette bare ligget på is. I fjor sa han imidlertid at dette ble siste året og da prøvde vi oss på å overta. Det har vært en lang prosess, men nå har vi endelig overtatt, sier Näs.

Mange idéer
Isabell forteller at de har mange ideer og ser stort potensiale for å drive videre.

- Vi har lyst til å fortsette med sommerblomster, stauder, tre, juleblomster og dekorasjoner, og vil også ta imot bestillinger til begravelser. Vi har også tenkt å gå ut med tilbud om stell av graver, sier Isabell.

Näs forteller at de også har planer om å bygge litt ut slik at de blant annet får plass til en kaffekrok og en liten gårdsbutikk.

- Vi ønsker å ha noen høns som går her om sommeren og har lyst til å skaffe oss bikuber og lage oss honning. Jeg er utdannet kokk og er veldig interessert i at vi skal ha bra mat med minst mulig halvfabrikater. Det er ellers stort fokus på miljø og kortreist mat så jeg håper og tror at det er et marked for dette hos oss også, sier Näs.

Isabell forteller at siden ISOLAS Hage startet opp mandag denne uken så har det vært mye folk innom. I dag har både hun og Ole Johan andre jobber ved siden av, men drømmen er at de begge skal kunne ha dette som fulltidsjobb etter hvert. Isabell jobber i hjemmetjenesten i kommunen, men har nå permisjon etter å ha fått sønnen Lucas så sent som i september i år. Ole Johan jobber på Mowi og har derfor lange dager når han etter å ha vært i Isolas Hage på dagtid skal på kveldsskift.

- Jeg trives godt i jobben i hjemmetjenesten også. Der har vi årsturnus som jeg har fått tilrettelagt slik at det har vært mulig å satse på dette, sier Näs.

Veldig god hjelp av Jan Tore
Isabell forteller at de har fått veldig god hjelp av Jan Tore etter at de startet opp. Han har blant annet hjulpet dem med bestillinger og gitt dem mange gode råd. Näs er også klar på at de har mye å lære og at de bare må bruke tiden framover for å sette seg inn i alt som skal læres. 

Ønsker å være sin egen herre
Ole Johan forteller at det er drømmen om noe eget som er drivkraften for å satse på ISOLAS Hage sammen med Isabell.

- Jeg har jobbet 24 år med laks og kjenner at det kan være bra å prøve noe nytt. Denne uka har jeg kveldsskift og er ferdig klokka 24 så det blir jo lange dager. Planen er jo at vi på sikt skal kunne drive med dette på heltid, sier Ole Johan Andersen.

Følte seg hjemme med en gang
Isabell kommer fra Østersund i Sverige og flyttet til Herøy for seks år siden etter å ha møtt Ole Johan på Tinder, og sier at hun følte seg hjemme med en gang.

- Etter å ha vært her første gangen kjente jeg at jeg måtte få Ole skikkelig på kroken slik at jeg kunne være her. Jeg og min pappa har vært mye i Norge og fisket på små plasser, men da mest i Trøndelag. Min pappa er veldig glad i å fiske og er nok derfor nokså misunnelig på at jeg kan bo her ute

Drevet siden 90-tallet
Gartneriet Jakobsen Hagesenter ble ifølge Brønnøysundregistrene etablert i 1995 og er bygd opp av Jan Tore Jakobsen. Han har drevet virksomheten helt fram til ISOLAS Hage nå har etablert seg i de samme lokalene. 

Trykk her for å gå inn på Facebook-sida til ISOLAS Hage
Trykk her for å gå inn på Instagram-profilen.