Islendinger vil til Herøy

kjell_paa_kaia_foran_boreriggene
Marine Harvest gjennomførte nylig intervjurunde med en rekke islendinger som vil komme til Herøy for å jobbe. Så god var responsen at fabrikksjef Kjell Stokbakken har kuttet den planlagte rekrutteringsturen til Chile. I løpet av sommeren kan vi få nye innbyggere.
Etter at Marine Harvest Herøy har hatt utlysninger i islandske aviser, gjennomførte fabrikksjef Kjell Stokbakken tidligere denne uka intervjurunder med rundt 30 islendinger som hadde tatt turen til Gardermoen utenfor Oslo.
 
- Vi fikk mange søknader og har fortsatt daglige henvendelser fra Island fra folk som vil til Herøy for å jobbe hos oss. Denne positive responsen er vi veldig glade for.
 
Skrinlegger Chile-tur
Derfor har vi skrinlagt den planlagte turen til Chile, opplyser Stokbakken til Herøyfjerdingen.
 
Turen var planlagt for å rekruttere arbeidstakere til herøybedriften som nå må øke arbeidsstokken med 30 personer etter utbyggingen som pågår nå.
 
- Vi tror islendingene representerer en god match i forhold til både klima og kultur her hos oss. Sjansen for at islendingene vil finne seg til rette her er nok større.
 
Samtidig er det kortere avstand til Island.
 
Familiefolk
Det er for en stor del familiefolk som har søkt om jobb hos oss, men det har ikke vært noe kriterium fra vår side. Men, blant de aktuelle nye ansatte er det blant annet en med fire barn.
 
Det er dermed en god sjanse for at de nye arbeidstakerne hos oss vil være med å påvirke hele Herøy positivt, mener Kjell Stokbakken.
 
Disse uttalelsene bør være som musikk i ørene på den kommunale ledelsen og leder for "Prosjekt Økt Bosetting" Stig Neraas.
 
Herøy kommune jobber nemlig knallhardt for å øke bosettingen. Nå som det kan se ut som det kommer nye innflyttere blir den store utfordringen å skaffe boliger fort nok.
 
Vil gjøre seg kjente
- Halvparten av de 30 vi venter å hente inn vil foreløpig være innleid personell, men det vil fortsatt være behov for å bosette 10 - 12 arbeidstakere.
 
Men - vi kan selvsagt ikke love at dette er folk som vil bosette seg fast.
 
Alle søkerne har sagt at de vil komme til Herøy først og gjøre seg kjente her før de bestemmer seg for å flytte hit permanent, sier Kjell Stokbakken.
kjell_paa_kaia_foran_boreriggene
Fabrikksjef Kjell Stokbakken har daglig henvendelser fra islendinger som vil til Herøy.

Annonser