Badmintongruppa driver meget godt og har flere spillere som hevder seg helt i toppsjiktet i Norge. Dette blir nå lagt merke til av forbundet og etter å ha kjempet for dette i flere år har nå badmintongruppa med ildsjel Torgeir Lenning i spissen klart å få lagt et rankingstevne til Herøy. Slike stevner henger veldig høyt og etter det vi kjenner til har det kun en gang tidligere blitt arrangert et slikt stevne tidligere i Nord-Norge og det var seint på 70-tallet i Harstad. Det er derfor imponerende at man har lyktes med å få dette til i Herøy.

De beste møtes på Herøy
Allerede torsdag får Herøy besøk av utviklingskonsulent Andre Høidebraaten fra Norges Badminton Forbund. Da skal han ha et klubbutviklingsmøte med trenere, foreldre og spillere.

Lørdag og søndag braker det imidlertid løs med kamper i Herøyhallen. Klassene det skal konkurreres i heter U15 og U15X. U15X er en egen klasse der landets åtte best rankede U15-spillere møter hverandre i ei egen toppturnering i single. I denne klassen finner vi Elias Lenning fra Herøy som ligger på en 3. plass på single-lista over de best rankede 15-åringene i landet. Det knytter seg nok derfor stor spenning til hvordan han vil gjøre det når det skal kjempes om rankingpoeng på hjemmebane.

Totalt er det påmeldt 51 spillere fra Finnmark i nord til Norges sørligste kommune Mandal. Alle de beste spillerne vil delta så alt ligger derfor til rette for ei god turnering.

Privat overnatting
De som skal delta er tilbudt privat overnatting og slipper dermed å overnatte på skole. Arrangørene setter stor pris på at så mange har åpnet heimene sine for dette i helga. Lørdag kveld skal det være en stor flott bankett med mat og underholdning. Det skal også pågå et lotteri under turneringen med mange flotte gevinster som er gitt av næringslivet både i Herøy og omkringliggende kommuner.

Arrangørene håper selvsagt derfor at herøyfjerdingene møter opp i Herøyhallen og får oppleve flott badmintonspill og ha det sosialt sammen. Semifinaler og finaler foregår på søndag fra klokka 09.30 og utover og derfor kan det nok være ekstra fint å ta søndagskaffen i Herøyhallen denne gang.

Klubben har også seks damer som nylig har utdannet seg til kretsdommere som skal dømme på turneringen sammen med to forbundsdommere.

Stormønstring på Grong
Sist helg deltok Herøy på Namdal Open på Grong med hele 48 spillere i alderen 8 til 60+. Nyvalgt leder i badmintongruppa Ann-Kristin Lenning forteller at de totalt var rundt 60 herøyfjerdinger som tok turen til Grong.

- Dette er den største turneringen og vi var den klubben som deltok med nest flest spillere og det er vi stolt av. Flere av våre spillere leverte også gode prestasjoner og vi ble 2. beste klubb totalt, sier Lenning.

Av resultatlista ser vi at Sigve Moe Bjertnes tok gull i klasse herresingle C og at Ingvild Håland og Live Hov Grønbech tok gull i damedouble A. I damedouble klasse B tok Kristiane Lenning og Anne Berit Iversen også gull. Ingvild Håland fikk en 2. plass i damesingle A. I de yngre klassene fikk Gaute Bringslid og Laura Taidla en 2. plass i klasse U13 mix og Signe Lenning og Annette Jakobsen Mathisen en 2. plass i double i samme klasse. I samme klasse havnet også Gabriel Grønbech på en delt 3. plass.

Ann-Kristin Lenning rapporterer ellers om ei flott helg fra fredag til søndag der det ble spilt i overkant av 500 kamper.

Deltar på Barents Winter Games i Luleå
Badmintonspillerne i Herøy ligger ikke på latsida og helga etter rankingstevnet på hjemmebane skal flere av dem i ilden. Børge Håland, Elias Lenning, Live Hov Grønbech, Frida Prestø og Ingvild Håland skal representere Norge under Barents Winter Games som denne gangen arrangeres i Luleå i Sverige.

Samme helg skal også flere av klubbens 13-åringer delta på ei rankingturnering i Asker. Dette er ei bevisst satsing for å motivere og prøve å få opp spillere som er på det samme nivået som klubbens beste spillere i dag.