Inviterer til gratiskonsert i Herøy kirke

Øyvind Ottesen og Marija

Herøy menighet og frivilligsentralen inviterer til gratiskonsert i Herøy kirke lørdag 21. september kl. 18.00.

Herøyfjerding og tenor Øyvind Ottesen har ved flere anledninger begeistret publikum i Herøy og andre steder med sin flotte stemme. Nå kan dere få oppleve han sammen med organistvikar Marija Druzijanic.

Marija (31) kommer fra Serbia og har i snart en måned vikariert som organist i Herøy og Dønna. Hun har tross sin unge alder en allsidig bakgrunn både som lærer og utøvende musiker. Siden 2010 har hun jobbet både som musikklærer i grunnskolen, pianolærer i musikkskole før hun i 2016 grunnla og har undervist i en egen orgellinje ved en musikkskole i Beograd. Hun har også arbeidet med musikk opp mot autistiske barn og arrangert en rekke workshops og konserter, i tillegg til at hun har spilt jevnlig i kirken.

Marija forteller at hun har følt seg veldig godt mottatt i Herøy og Dønna og sier at hun liker seg veldig godt her. Hun er heller ikke fremmed for å komme hit på permanent basis, men forteller at hun i så fall har en del hun må få orden på i hjemlandet.

Øyvind Ottesen bør være godt kjent for de fleste i lokalmiljøet som interesserer seg for musikk. Han har ved flere anledninger imponert med sin mektige stemme. Allerede som 3-åring opptrådte han offentlig for første gang på NRK radio. I en alder av 14 år fikk han i 2007, som den den første, utdelt Herøy kommunes kunstnerpris under Herøydagan av ordfører Arnt Frode Jensen. Høsten 2015 begynte Øyvind på institutt for musikk og dans på Universitet i Stavanger (tidligere musikkonservatoriet) og har fått undervisning av Elizabeth Norberg-Schulz. Hun har gjestet de fremste operascener over hele verden og blir regnet som en av Norges beste operasangerinner.

Her kan dere høre litt fra øvingene, der Øyvind synger første vers av «Where’re you walk» av Georg Friedrich Händel fra operaen Semele.

 

Øyvind Ottesen og Marija
Øyvind Ottesen og Marija Druzijani holder konsert i Herøy kirke lørdag 21. september.
Svein Lundestad
Her plakaten til arrangementet.

Annonser