Inviterer til fredskafé

Mijjøuke 2016_Produksjon

Torsdag 12. oktober inviteres det til fredskafé  i Herøy skoles aula klokken 18.00. Arrangementet er et samarbeid mellom Herøy skole og Herøy Frivilligsentral der alle intekter går til årets TV-aksjon.

- Det blir salg av diverse produkter som skolens elever har laget og Frivilligsentralen vil stille med salg av kaffe og kaker. Ordfører Arnt Frode Jensen vil orientere litt om årets innsamlingsaksjon og en auksjon på to maleri som skal pågå fram til innsamlingsaksjonen søndag 22. oktober. Det bli også loddsalg, opplyser Jelena Budesa til Herøyfjerdingen.

Om TV-aksjonen 2017
TV-aksjonen på NRK for 2017 går til UNICEFs arbeid for å gi utdanning til barn rammet av krig og konflikt. I år går TV-aksjonen av stabelen søndag 22.oktober.

Når barn i krig og konflikt ikke får utdanning, står et helt lands framtid på spill. Årets TV-aksjon skal gi skolegang og håp til barn der krigen raser. Ett av fem barn i krigs- og konfliktområder står i dag uten skolegang. UNICEF jobber hardt og målrettet for at barn ikke skal få ødelagt framtiden på grunn av voksnes kriger og konflikter.

TV-aksjonen 2017 skal gi utdanning til barn i Colombia, Mali, Syria, Pakistan og Sør-Sudan.

Fakta om TV-aksjonen NRK:

  • TV-aksjonen NRK er verdens største innsamlingsaksjon målt i antall frivillige og innsamlede kroner fordelt på befolkning
  • 7000 frivillige over hele landet organiserer innsamlingen gjennom 500 kommune- og bydelskomiteer
  • 100 000 bøssebærere banker på 2,3 millioner dører
  • TV-aksjonen har vært arrangert hvert år siden 1974 og har gitt livsviktig hjelp til millioner av mennesker
  • På selve TV-aksjonsdagen sender NRK direkte hele søndag kveld
Mijjøuke 2016_Produksjon
Arkivbilde fra elevenes produksjon til fredskafe i 2016. (Foto: Åge Johansen)
Åpen mikrofon
Torsdag 12. oktober arrangeres det også Åpen mikrofon for første gang.
Plakat UNICEF sist
Her er plakaten til arrangementet.

Annonser