– Dette skal bli næringslivets plan og kvaliteten på produktet avhenger i stor grad av engasjementet fra næringslivet, sier rådmannen.

Rådmann Roy Skogsholm har brukt tiden godt siden han kom til Herøy på nyåret og har blant annet besøkt en rekke arbeidsplasser i kommunen. Og arbeidet med ny strategisk næringsplan er en av hans viktigste og første oppgaver som ny rådmann.

Sammen med næringssjef Knut Prestø inviterer han representanter for 30 ulike bedrifter, åtte representanter fra bondelag, fiskarlag og reiseliv, politisk og administrativ ledelse i kommunen til en stor prosess-samling 18. og 19. april.

Totalt 60 personer skal legge hodene sammen med hovedfokus på å sette opp konkrete tiltak for å utvikle næringslivet ytterligere. I tillegg skal næringsplanen inneholde en handlingsplan.

- Vi skal analysere muligheter, sterke og svake sider ved næringslivet og ut fra denne dugnaden skal vi lage en handlingsplan så konkret som mulig. Dette blir en stram prosess hvor deltakerne skal jobbe i team.

Arbeidet er meget viktig for at herøysamfunnet skal kunne fortsette å utvikle seg slik vi alle ønsker, avslutter rådmann Skogsholm og næringssjef Prestø.

Plandugnaden vil ta til klokken 10 onsdag 18. april og gå fram til klokken 20, for deretter å starte neste morgen. Ved lunsjtid torsdag 19. april er idédugnaden ferdig.