”Mistero Buffo” er en samling gjøglermonologer fra middelalderen der et stort antall karakterer får komme til orde. Humoren står i sentrum, samtidig som den politiske brodden skinner igjennom. Det var ikke for ingenting at gjøglerne gjennom århundrer ble elsket av folket, men hatet av myndighetene. På grunn av sin skarpe tunge og sitt raske hode kan gjøgleren være farlig for makthaverne.

Gjennom flere monologer fråtses det i bibelhistorie på en ny og uventet måte. Kristian Figenschow skulle ikke trenge noen nærmere presentasjon for de fleste. Vi kjenner han blant annet fra flere braksuksesser med Arthur Arntzen og "Oluf" både som Jendor og ikke minst i "Den fordømte nordlendingen" Han har også vært med på utallige opptredener fra Rorbua i Tromsø, men denne gangen får han boltre seg med gjøglermonologene til den italienske teaterlegenden Dario Fo, som for øvrig fikk Nobelprisen i litteratur i 1997. Med en krakk, et glass vann og 20 ulike karakterer får vi oppleve Kristian Fr. Figenschow jr. i fri utfoldelse i en usminket og komisk teateropplevelse av de sjeldne.

Åpner kirka for gjøgleren
- Som prest synes jeg det er spennende å åpne kirkerommet for noe som dette. Jeg tenker nok ganske stort om alle menneskelige uttrykk og kan ikke komme på noe som skulle tilsi at dette ikke kan tas inn i kirka, sier sogneprest Annette Stenseng. - Kirka skal etter min mening være et av de mest rause og romslige husene som finnes. Gjøgleren var jo ofte i opposisjon til kirka og derfor synes jeg det er litt morsomt å invitere han inn. Han skal få komme til orde og vise oss hva han har på hjertet og så kan vi kanskje få sett på bibelhistorien og kirkehistorien på en ny måte, sier Stenseng.

Evangelieformidling i frisk innpakning
- Stykket har tidligere vært satt opp i Tromsø domkirke og jeg har snakket med sognepresten der, og han synes dette er evangelieformidling i en frisk innpakning. Forestillingen i Tromsø var en stor suksess og vi håper det også vil bli godt mottatt hos oss, sier Annette.

Utenom turnéplan
Forestillingen i Herøy kirke er satt opp utenfor turnéplan, men er blitt til på grunn av at Figenscow jr. har vært i Herøy tidligere og liker seg her, og hadde derfor lyst til å sette opp stykket. Han har også gode venner i Herøy.

Glimrende kritikker
Stykket har fått glimrende omtale og her kan du lese noen av omtalene fra ulike aviser.

Nordlys - Mirakelmannen

iTromsø - Gjøglernes mester

NRK - lover deg latter

Forhåndssalg av billetter i Herøy og Dønna
Forestillingen begynner 22. april kl. 19.30 og det legges ut billetter til forhåndssalg på Spar Herøy på Tenna og Spar Dønna på Solfjellsjøen. Det selges også billetter i døra. Billettene koster 180 kroner for voksne og 130 for barn og pensjonister. Ti prosent av billettinntektene blir forøvrig gitt til kirka.