Invitasjon til bokpresentasjon med debatt

Den nye fisken_hovedbilde

Tirsdag 2. november, kl. 18.00, inviteres det til bokpresentasjon og debatt i Kultursalen ved Dønna barne- og ungdomsskole.

For noen dager siden kom boka «Den nye fisken» av Simen Sætre og Kjetil Østli ut - en aktuell og svært relevant bok, også for Herøy og Dønna. Forfatterne har jobbet med denne boken, som handler om oppdrettslaksens historie, i fem år.

Gravejournalisten Simen Sætre var tidligere ansatt i Morgenbladet, men er nå forfatter på heltid. Kjetil Østli er ansatt i Morgenbladet og medredaktør av internettmagasinet Harvest.

De har i samme periode skrevet fem lengre artikler om oppdrettsnæringen, publisert i Morgenbladet og Harvest. Artiklene fikk en del oppmerksomhet, med påfølgende debatt, og når de nå har sluppet denne boka, er det grunn til å tro at debatten på ny vil blomstre i det offentlige rom. Forfatterne er allerede booket inn på biblioteker på Vestlandet, og fylkesbiblioteket i Nordland har tilrettelagt for at en knippe bibliotek i Nordland, deriblant bibliotekene i Herøy og Dønna i samarbeid skal få samme mulighet til å være debattarena for viktige spørsmål knyttet til lakseoppdrett.

For å få mest mulig balanse i mulighetene for meningsytring ønsker vi å ha med engasjerte og interesserte politikere fra våre to kommuner, representanter fra oppdrettsnæringen i Herøy og Dønna, fra miljøorganisasjoner i distriktet og andre som kan bidra til en god og innsiktsfull debatt.  

Forfatterne vil ha en innledning om boka og sitt arbeid før vi åpner for spørsmål, kommentarer og diskusjon.

Les gjerne omtale av boka her:

Forfatterne vil stå for salg av boka på arrangementet.

Øvrige kommuner som vil få besøk av forfatterne bak «Den nye fisken» er Brønnøy, Rana, Fauske, Hamarøy og Vågan.

Vi håper på stor oppslutning om arrangementet og en informativ og konstruktiv debatt om oppdrettsnæringen på godt og vondt.

Herøy bibliotek, Mats Haugen Aspaas
Dønna bibliotek, Marit Opland Savic

Annonser