Sakslista er som følger:

Sak 24/07:FRAMTIDIG ORGANISERING AV NÆRINGSARBEIDET I KOMMUNENE HERØY, ALSTAHAUG, LEIRFJORD OG DØNNA Rådmannens innstilling: 1.Kommunestyret i Herøy slutter seg til ambisjonen om å etablere et regionalt nærings- og utviklingsselskap for kommunene Herøy, Alstahaug, Leirfjord og Dønna.

Målet er å etablere selskapet innen 1. oktober 2007. Kommunestyret ser det som avgjørende for kommunens videre satsing på nærings- og befolkningsutvikling at det etableres et sterkt og forpliktende regionalt samarbeid.

Et regionalt nærings- og utviklingsselskap vil være et sentralt verktøy for å forene kommunenes og næringslivets innsats i våre felles bestrebelser på å utvikle Hald-regionen som nærings- og bosettingsområde.

2.I videre utredning av organisasjonsmodell forutsettes det at det sikres en tilstrekkelig førstelinjefunksjon lokalisert i hver av de fire kommunene, og at hver kommune sikres tilstrekkelig innflytelse i styringen av selskapet.

3.Det oppnevnes en styringsgruppe bestående av de fire ordførerne for det videre arbeidet med å klargjøre selskapsform, vedtekter, forretningsplan og finansieringsmodell.

Styringsgruppen ledes av ordfører Ivan Haugland I Leirfjord kommune. Styringsgruppen får i tillegg som mandat å drøfte videre samarbeidsmodeller med Nordland fylkeskommune, med sikte på å styrke selskapets økonomiske fundament fra 2008.

Videre forutsettes det at styringsgruppen tilrettelegger et høringsseminar med næringslivet i regionen. Styringsgruppen forutsettes å kunne legge fram sine anbefalinger slik at endelig beslutning om etablering kan skje innen 1. juli 2007.

4.Styringsgruppen velger selv hvordan arbeidet skal gjennomføres mht. behov for administrativ kapasitet. Det forutsettes at Hald AS dekker videre utrednings- og etableringskostnader. Dette betyr at de fire kommunene ikke må inn med finansiering inneværende år, utover de midler som allerede er bevilget til Hald AS.

5.Herøy Kommune ønsker at den nye næringsorganisasjonen snarest videreutvikles for også å ivareta spisskompetanse innen landbruk.

Sak 25/07:INNSPILL TIL REVIDERT FYLKESVEGPLAN FOR NORDLAND 2009-2018 Rådmannens innstilling: 1.Herøy Kommune krever at det snarest blir utbygd nytt fergeleie på Austbø i Alstahaug Kommune slik at det er mulig å sette inn en større ferge for å betjene sambandet Herøy – Søvik.

Tiltaket er svært kritisk i forhold til å opprettholde og videreutvikle næringslivet i Herøy. Allerede i år opplever næringslivet store problemer med å betjene en stadig økende produksjon. Større ferge må omgående settes inn og nytt fergeleie må være på plass i 2008. 2. Vedtaket er gjort i.h.t. Kommunelovens § 13

Sak 26/07: FYLKESPLAN FOR NORDLAND 2008 - 2011 - HØRING Rådmannens innstilling: Kommunestyret i Herøy tilslutter seg rådmannens forslag til høringsuttalelse til Fylkesplan for Nordland 2008 – 2011.

Sak 27/07: NÆRINGSLÅN RENTER Rådmannens innstilling: Herøy kommune fastsetter renten på næringslån å vær lik den til enhver tid gjeldende rente på startlån fra husbanken med tillegg av 0,25%.

Sak 28/07: FORPROSJEKT FASTLANDSFORBINDELSE HERØY/DØNNA Rådmannens innstilling: 1.Herøy Kommune gir sin tilslutning til det framlagte forprosjektet for fastlandsforbindelse Dønna/Herøy til Alstenøya innenfor en kostnadsramme på 1.5 mill. kroner 2.Kommunen finansierer sin andel kr. 150000 over næringsfondet

3.Det utnevnes en styringsgruppe bestående av rådmennene i Alstahaug, Dønna og Herøy Kommune . Gruppen komplettes med Arne Løvmo som fagperson

Sak 29/07: TORE JOHANSEN - SØKNAD OM DELING AV FESTETOMT GNR. 4 BNR. 2/1. Rådmannens innstilling: Herøy formannskap som friluftsnemnd har ingen merknader til søknad fra Tore Johansen, 8850 Herøy, om deling av festetomt gnr. 4, bnr. 2/1 og fradeling av sjøtomt gnr. 4 bnr. 2.

Sak 30/07: SØKNAD OM DELING AV GRUNNEIENDOM, GNR. 4 BNR. 2 – TILLEGGSAREAL. SØKER: TORE JOHANSEN. Rådmannens innstilling: Herøy formannskap som friluftsnemnd har ingen merknader til søknad fra Tore Johansen, 8850 Herøy, om deling av grunneiendom gnr. 4, bnr. 2.

Saken oversendes Plan- og utvikling for sluttbehandling.

Sak 31/07: SØKNAD OM DELING AV GRUNNEIENDOM GNR. 5 BNR 15 RANNVEIG LARSEN Rådmannens innstilling: Herøy formannskap som friluftsnemnd har ingen merknader til søknad fra Rannveig Larsen, 8850 Herøy, om deling av fritidsparsell fra eiendommen gnr. 5, bnr. 15.

Saken oversendes Plan- og utvikling for sluttbehandling

Sak 32/07: SØKNAD OM DELING AV GRUNNEIENDOM GNR 26 BNR 4 Rådmannens innstilling: Herøy formannskap som friluftsnemnd har ingen merknader til søknad fra Jim Brasøygård, om deling av grunneiendom gnr. 26, bnr. 4 til næringssjøtomt.

Saken oversendes Plan- og utvikling for sluttbehandling.

Sak 33/07: PRIVAT REGULERINGSPLAN - GNR. 25 BNR. 1 OG 3 (HYTTETOMTER) ”PRESTØYHAUGEN HYTTEFELT”.

Tiltakshaver: Jan Åge Amundsen, Møllenhussletta 14, 8800 Sandnessjøen


Rådmannens innstilling: 1.Kommunestyret kan ikke imøtekomme klagen fra Jan Åge Amundsen av 14.1.2007 da planforslaget som ble behandlet av Hovedutvalget for kommunalteknikk og miljø den 22.11.06 sak 49/06 ikke var endelig.

2.I medhold av plan og bygningslovens § 27-2 pkt 1. egengodkjenner kommunestyret forslag til reguleringsplan med bestemmelser for ”Prestøyhaugen Hyttefelt deler av gnr 25 bnr 3” på Prestøy (plan.ark.. nr. 504.47) Vedtaket er fattet i henhold til de korrigeringer som hovedutvalget foretok i sak nr 49/06 av 22.11.2006.

Betingelser: a. Vedtak fattet av kommunestyret kan ikke kunngjøres før det foreligger justert kart med bestemmelser.

b.Behandling av søknad om utslippstillatelse kan ikke gjennomføres før klagefrist på egengodkjennelsen er utgått og etter at eventuell klagebehandling er avgjort

Kommunestyret vil påpeke følgende forhold ovenfor tiltakshaver: På grunn av forsyningssituasjonen i søndre del av kommunen, kan de høyest liggende enheter ikke påregne å få vann fra det kommunale vannverket.

Sak 34/07: SAK VEDR. ETABLERING AV FAST HELIKOPTERLANDINGSPLASS I HERØY KOMMUNE. Rådmannens innstilling: For å forberede framtidig utbygging av fast helikopterlandsplass i Herøy kommune gjennomføres følgende tiltak:

1) Det igangsettes en prosess med å få utarbeidet konsesjonssøknad og at det blir gjennomført støyberegninger for området med basis i vedtatt reguleringsplan.

2) Gjennomgang og vurdering av området ”Helsehuset” med befaring av Luftfartstilsynet.

3) Videre arbeid med saken utsettes inntil finansiering er vedtatt.

Sak 35/07: SAK VEDR. UTARBEIDELSE AV REGULERINGSPLAN FOR AMBULANSE -HELIKOPTER PÅ NORD HERØY SØR AV GAMLE NORD HERØY BARNESKOLE Rådmannens innstilling: Formannskapet anbefaler følgende ovenfor kommunestyret:

1.I medhold av plan og bygningslovens § 7 innvilger kommunestyret dispensasjon fra vedtatt kommuneplan, kommunedel plan nr 503-2B av 20.12.99. Området endres fra nåværende Lnf klassifisering til å utgjøre trafikkområde, lufttransport.

2.I medhold av Pbl § 27.1 vedtar kommunestyret at det skal utarbeides reguleringsplan for permanent landingsplass for ambulansehelikopter sør av tidligere Nord Herøy barneskole.

b.Ved revisjon av kommuneplanen, kommunedel plan tas området ut som området hvor kommunedel plan ikke skal gjelde.

Begrunnelse for utarbeidelsen. Reguleringsplanen skal danne grunnlag for utarbeidelse av søknad om konsesjon ovenfor Luftfartstilsynet og skal i tilegg til selve landingsplassen og tilførselsveg vise innflygningsruter og støysoner, da støysoner/innflyvingsruter kan sette begrensninger for annen utbyggingsaktivitet.

3.Dersom det i ettertid viser seg at området ikke kan benyttes til formålet oppheves planen og området tas eventuelt inn på nytt i kommunedel planen som LNF område eller til andre formål.

Sak 36/07:SYSTEM FOR VURDERING OG OPPFØLGING AV BARNEHAGER OG SKOLER I HERØY Rådmannens innstilling: Systemet for vurdering og oppfølging av barnehager og skoler i Herøy vedtas og innføres i henhold til milepæler i plandokumentet.

Saken gjelder: Jamfør orientering til Hovedutvalget for persontjenester gitt i møte den 12.06.06, har Oppvekst- og kulturetaten utarbeidet et system for skolevurdering i Herøy.

For å forenkle planverket har vi valgt å lage et felles system for vurdering og oppfølging for både barnehager og skoler. Systemet er todelt, og består av en langsiktig strategisk plan for barnehager og skoler for perioden 2007 – 2010, og en beskrivelse av systemet for vurdering og oppfølging.

Sak 37/07: BIBLIOTEKREFORM 2014 HØRINGSUTTALELSE FRA HERØY KOMMUNE Rådmannens innstilling: Herøy kommune vedtar vedlagte høringsuttalelse om ”Bibliotekreform – 2014”

Sak 38/07: REVIDERT HANDLINGSPLAN FOR PSYKISK HELSE 2007-2010 Rådmannens innstilling: 1.Revidert handlingsplan for psykisk helse 2007 – 2010 vedtas slik den foreligger.

2.Det opprettes 50 % stilling som psykisk helsearbeider med spesielt ansvar for barn og unge.

3.Stillingen som psykisk helsearbeider utvides med 10%.

4.Følgende driftstiltak gjennomføres under forutsetning av økte øremerkede tilskudd til psykiatri. Tiltakene videreføres i 2008

Sak 39/07: REGISTRERING AV VERV OG ØKONOMISKE INTERESSER Rådmannens innstilling: 1. Herøy kommune innfører register for verv og økonomiske interesser for folkevalgte og kommunale ledere fra 01.10.07 i henhold til framlagte retningslinjer.

2. Ordningen administreres av rådmannes stab.

3. Ordningen evalueres før 01.10.11.

Sak 40/07: VETERINÆRSTILLINGEN I HERØY Rådmannens innstilling: 1. Herøy kommune viderefører avtalen med Sverre Seierstad i henhold til framlagte reviderte avtaleforslag.

2. Kostnadene dekkes med overføring av kr. 100.000 fra konto 1.990.6901.190000

3. Kommunestyret stiller som betingelse av Sverre Seierstad flytter til Herøy kommune innen 31.10.07 og etablerer sitt utgangspunkt for tjenesten herfra.