Både ordfører Arnt Frode Jensen, varaordfører Elbjørg Larsen, rådmann Roy SKogsholm, Plan- og Utviklingssjef Roy Nilssen og daglig leder i Herøy Fiber AS og HERBO Jens Norum var til stede i kommunestyresalen i morges for å informere Heikki Holmås om Herøy kommune.

Utfordringene Og med en så sentral politiker på besøk benyttet alle anledningen til å peke på de største utfordringene Herøy står overfor.

Derfor var det helt naturlig at ordfører Arnt Frode Jensen tok opp problemene vi har innen samferdsel.

Men han benyttet også muligheten til å fortelle om hva kommunen gjør bra.

Lære av Herøy Og det var mye det Holmås var kommet for å høre.

For etter at Heikki Holmås hadde takket for at han fikk komme, kom han inn på at han ønsket å høre om de gode prosessene i Herøy.

- Slik at andre kommuner kan lære av Herøy.

Innspill fra virkeligheten Jeg reiser ellers rundt til kommuner for å få innspill fra virkeligheten, sa lederen av stortingets Kommunal- og Forvaltningskomite Heikki Holmås i dag tidlig.

Rådmann Roy Skogsholm orienterte blant annet om Herøy kommune, fiberutbyggingen og de problemer kommunen støtte på i starten av denne satsingen.

- Vi er en av de første kommunene i Nordland som legger fiberledninger inn til husene.

Ville vite mer Men du skal vite at det er utrolig vanskelig å dra igang slike satsinger i distriktene, sa rådmann Skogsholm.

Det ville Holmås høre mer om.

- Hvorfor ble det ikke noen ordning med kraftselskapet. Hvor kostbart ble denne satsingen for dere, spurte Holmås blant annet.

- Leverandørene Monet og HelgelandsKraft svarte oss med at det ikke var grunnlag for dem å satse i Herøy.

Og hos oss er det så kritisk at når nettet er nede må den store bedriften Marine Harvest stanse produksjonen, sa rådmannen blant annet.

Positiv holdning Og daglig leder i Herøy Fiber Jens Norum sa at det dagens satsing på bredband blir til takket være Herøy kommune og et fantastisk næringsliv i Herøy.

- Blant annet gjør denne satsingen at vi merker en positiv holdning blant mange ungdommer til å se for seg en framtid i Herøy, sa Norum blant annet.

Klokken 10.45 dro Holmås videre med bil til Dønna. I morgen skal han besøke Meløy og blant annet industrimiljøet i Glomfjord.