Det er ikke mange 7-åringer som får muligheten til å være i studio og spille inn en egen sang. Nylig var imidlertid hele 2. klasse ved Herøy skole i kulturskolens eget studio og spilte inn sangen «Enda». Sangen er skrevet av Geir Stenersen, men er nok mest kjent under framførelse av Jan Arvid Johansen fra Boknakaran.

Innblikk i kulturskolen
Fra og med 3. klasse er det mulig å søke om plass for elever i kulturskolen. I den forbindelse gir kulturskolerektor Reidar Moursund elevene et lite innblikk i hva de kan få undervisning i. Dette året fikk imidlertid også hele klassen være med på en studioinnspilling.

- Det er tydelig at lærerne har jobbet godt med klassen i forhold til denne sangen og det er jo også blitt en sjarmerende innspilling med de unge elevene.

- Før det søkes om plass i kulturskolen ønsker jeg å gi dem et lite innblikk i hvilke tilbud som gis i kulturskolen. Senere skal jeg ta dem med i mindre grupper for å vise dem hva det kan søkes på. Det er ellers litt venteliste i kulturskolen og det kan derfor lønne seg å søke i god tid, sier Moursund.

Artig å være i studio
Etter å ha tatt en prat med klassen ble det fort klart at det var ingen tvil om at elevene syntes det var artig å være med å spille inn sangen. Mange av dem gav også uttrykk for at de hadde lyst til å begynne i kulturskolen til høsten.

Solister under innspillingen var Nathalie, Eline, Frida, Dennis og Mathias men resten av klassen fungerer som kor.

Flott tekst
Lærer Astrid Reinertsen forteller at det nok var hun som valgte ut denne sangen.

- Sangen har en optimistisk tekst som er full av håp og tro på framtida og jeg mener derfor at den passer godt for ungene i den tida vi er inne i.

- Alle skal få med seg et eksemplar av sangen på CD heim til sine foreldre, men først må vi få gjort den ferdig med skikkelig cover, sier Reinertsen.

Trykk her for å lese mer om kulturskolen på Herøy kommunes hjemmeside og for å eventuelt søke om plass.

Innspillingen av sangen «Enda» kan du høre ved å trykke på avspilleren nedenfor.